PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Computer Networking MCQ Set - 1

E-mail Print PDF

 

 

Computer Networking MCQ Set - 1

Question 1:

In OSI network architecture, the dialogue control and token management are responsibility of

a. session layer

b. network layer

c. transport layer

d. data link layer

e. none of above

 

Question 2:

In OSI network architecture, the routing is performed by

a. network layer

b. data link layer

c. transport layer

d. session layer

e. none of above

 

Question 3:

Which of the following performs modulation and demodulation?

a. fiber optics

b. satellite

c. coaxial cable

d. modem

e. none of the above

 

Question 4:

The process of converting analog signals into digital signals so they can be processed by a receiving computer is referred to as:

a. modulation

b. demodulation

c. synchronizing

d. digitising

 

Question 5:

How many OSI layers are covered in the X.25 standard?

a. Two

b. Three

c. Seven

d. Six

e. None of above

 

Question 6:

Layer one of the OSI model is

a. physical layer

b. link layer

c. transport layer

d. network layer

e. none of above

 

Question 7:

The x.25 standard specifies a 

a. technique for start-stop data

b. technique for dial access

c. DTE/DCE interface

d. data bit rate

e. none of above

 

Question 8:

Which of the following communication modes support two-way traffic but in only one direction at a time?

a. simplex

b. half duplex

c. three-quarters duplex

d. all of the above

e. none of the above

 

Question 9:

Which of the following might be used by a company to satisfy its growing communications needs?

a. front end processor

b. multiplexer

c. controller

d. concentrator

e. all of the above

 

Question 10:

What is the number of separate protocol layers at the serial interface gateway specified by the X.25 standard?

a. 4

b. 2

c. 6

d. 3

3. none of the above

 

 

Correct Answers:

1. a

2. a

3. d

4. d

5. b

6. a

7. c

8. b

9. e

10. d

 

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 47 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank Computer Networking Computer Networking MCQ Set - 1