PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Computer Networking MCQ Set - 2

E-mail Print PDF

 

 

Computer Networking MCQ Set - 2

 

Question 1:

The interactive transmission of data within a time sharing system may be best suited to 

a. simplex lines

b. half-duplex lines

c. full duplex lines

d. biflex-lines

 

Question 2:

Which of the following statement is incorrect?

a. The difference between synchronous and asynchronous transmission is the clocking derived from the data in synchronous transmission.

b. Half duplex line is a communication line in which data can move in two directions, but not at the same time.

c. Teleprocessing combines telecommunications and DP techniques in online activities

d. Batch processing is the prefered processing mode for telecommunication operation.

 

Question 3:

Which of hte following is considered a broad band communication channel?

a. coaxial cable

b. fiber optics cable

c. microwave circuits

d. all of above

 

Question 4:

Which of the following is not a transmission medium?

a. telephone lines

b. coaxial cables

c. modem

d. microwave systems

 

Question 5:

Which of the following does not allow multiple uses or devices to share one communication line?

a. doubleplexer

b. multiplexer

c. concentrator

d. controller

 

Question 6:

Which of the following signal is not standard RS-232-C signal?

a. VDR

b. RTS

c. CTS

d. DSR

 

Question 7:

Which of the following statement is incorrect?

a. Multiplexers are designed to accept data from several I/O devices and transmit a unified stream of data on one communication line

b. HDLC is a standard synchronous communication protocol.

c. RTS/CTS is the way the DTE indicates that it is ready to transmit data and the way the DCW indicates that it is ready to accept data

d. RTS/CTS is the way the terminal indicates ringing

 

Question 8:

Which of the following is an advantage to using fiber optics data transmission?

a. resistance to data theft

b. fast data transmission rate

c. low noise level

d. all of above

 

Question 9:

Which of the following is required to communicate between two computers?

a. communications software

b. protocol

c. communication hardware

d. all of above including access to transmission medium

 

Question 10:

The transmission signal coding method of TI carrier is called

a. Bipolar

b. NRZ

c. Manchester

d. Binary

 

Answers:

 

 

1. b

2. d

3. d

4. c

5. a

6. a

7. d

8. d

9. d

10. a

 

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 181 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank Computer Networking Computer Networking MCQ Set - 2