PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Computer Networking MCQ Set - 3

E-mail Print PDF

Computer Networking MCQ Set - 3 

 

Question 1:

Which data communication method is used to transmit the data over a serial communication link?

a. simplex

b. half-duplex

c. full-duplex

d. b and c

e. None of above

 

Question 2:

What is the minimum number of wires needed to send data over a serial communication link layer?

a. 1

b. 2

c. 4

d. 6

e. none of above

 

Question 3:

Which of the following types of channels moves data relatively slowly?

a. wide band channel

b. voice band challen

c. narrow band channel

 

Question 4:

Most data communications involving telegraph lines use:

a. simplex lines

b. wideband channel

c. narrowband channel

d. dialed service

 

Question 5:

A communications device that combines transmissions from several I/O devices into one line is a 

a. concentrator

b. modifier

c. multiplexer

d. full-duplex line

 

Question 6:

How much power (roughly) a light emitting diode can couple into an optical fiber?

a. 100 microwatts

b. 440 microwatts

c. 100 picowatts

d. 10 miliwatts

 

Question 7:

The synchronous modems are more costly than the asynchronous modems because

a. they produce large volume of data

b. they contain clock recovery circuits

c. they transmit the data with stop and start bits

d. they operate with a larger bandwidth

e. none of above

 

Question 8:

Which of the following statement is correct?

a. terminal section of a synchronous modem contains the scrambler

b. receiver section of a synchronous modem contains the scrambler

c. transmission section of a synchronous modem contains the scrambler

d. control section of a synchronous modem contains the scrambler

e. none of the above

 

Question 9:

In a synchronous modem, the digital-to-analog converter transmits signal to the 

a. equilizer

b. modulator

c. demodulator

d. terminal

e. none of aobve

 

Question 10:

Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?

a. narrow band channel

b. simplex lines

c. full duplex lines

d. mixed band channels

 

Answers

 

1. c

2. b

3. c

4. c

5. c

6. a

7. b

8. c

9. a

10. c

 

 

 

Go back to Contents Page

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 26 guests online

Sharing Enriches!

You are here: Home