PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Computer Networking MCQ Set - 4

E-mail Print PDF

 

 

Computer Networking MCQ Set - 4

 

Question:1

A remote batch-processing operation in which data is solely input to a central computer would require

a. telegraphp line

b. simplex lines

c. mixed bad channel

d. all of above

 

Question 2:

A band is always equivalent to 

a. a byte

b. a bit

c. 100 bits

d. none of above

 

Question 3:

The loss in signal power as light travels down the fiber is called

a. attenuation

b. progragation

c. scattering

d. interruption

 

Question 4:

Avalanche photodiode receivers can detect bits of transmitted data by receiving

a. 100 photons

b. 200 photons

c. 2000 photons

d. 300 photons

 

Question 5:

Communiction circuits that transmit data in both directions but not at the same time are operating in

a. a simplex mode

b. a half duplex mode

c. a full duplex mode

d. an asynchronous mode

 

Question 6:

An example of a medium speed, switched communications service is

a. series 1000

b. data phone 50

c. DDD

d. All of the above

 

Question 7:

In communication satellite, multiple repeaters are known as

a. detector

b. modulator

c. stations

d. transponders

 

Question 8:

While transmitting odd-parity coded symbols, the number of zeros in each symbol is

a. odd

b. even

c. a and b both

d. unknown

 

Question 9:

Data communications monitors available on the software marked include

a. ENVIRON/1

b. TOTAL

c. BPL

d. Telnet

 

Question 10:

An example of an analog communication method is

a. laser beam

b. microwave

c. voice grade telephone line

d. all of the above

 

 

Answers

 

 

1. b

2. d

3. a

4. b

5. b

6. c

7. d

8. d

9. a

10. d

 

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 45 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank Computer Networking Computer Networking MCQ Set - 4