PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Computer Networking MCQ Set - 5

E-mail Print PDF


Computer Networking MCQ Set - 5



Number of bits per symbol used in Baudot code is

a. 7

b. 5

c. 8

d. 9


Question 2:

What is the main difference between DDCMP and SDLC?

a. DDCMP does not need special hardware to final the beginning of a message

b. DDCMP has a message header

c. SDLC has a IP address

d. SDLC does not use CRC


Question 3:

An example of digital, rather than analog, communication is

a. DDD

b. DDS


d. DDT


Question 4:

Terminals are required for 

a. real-time, batch processing & time-sharing

b. real time, time-sharing & distributed message processing

c. real time, distributed processing & manager inquiry

d. real-time,  time sharing & message switching


Question 5:

The receive equilizer reduces delay distortions using a

a. tapped delay lines

b. gearshift

c. descrambler

d. difference engine


Question 6:

Ina synchronous modem, the receive equilizer is known as

a. adaptive equilizer

b. impariment equilizer

c. statistical equilizer

d. compromise equilizer 


Question 7:

The channel in the data communication model can be

a. postal mail services

b. telephone lines

c. radio lines

d. any of the above


Question 8:

A data terminal serves as an

a. Effector

b. sensor

c. both a and b

d. neither a nor b


Question 9:

Which of the following transmission systems provide the highest data rate to in individual device?

a. computer bus

b. telephone lines

c. voice and mode

d. lease lines


Question 10:

A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place

a. between peers

b. between an interface

c. between modems

d. across an interface






1. b

2. a

3. b

4. d

5. a

6. a

7. d

8. c

9. a

10. a




Go back to Computer Networking MCQs Contents




Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 118 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank Computer Networking Computer Networking MCQ Set - 5