PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Multiple Choice Questions from System Analysis and Design - Set 2

E-mail Print PDF

Question 1.

How many steps are in the systems development life cycle (SDLC)?
A. 4
B. 5
C. 6
D. 10


Question 2.

The first step in the systems development life cycle (SDLC) is:
A. Analysis.
B. Design.
C. Problem/Opportunity Identification.
D. Development and Documentation.


Question 3.

Most modern software applications enable you to customize and 
automate various features using small custom-built “miniprograms” called:
A. macros.
B. code.
C. routines.
D. subroutines.


Question 4.

The organized process or set of steps that needs to be followed to 
develop an information system is known as the:
A. analytical cycle.
B. design cycle.
C. program specification.
D. system development life cycle.


Question 5.

How many steps are in the program development life cycle (PDLC)?
A. 4
B. 5
C. 6
D. 10



Question 6.

The make-or-buy decision is associated with the ____________ step in 
the SDLC.
A. Problem/Opportunity Identification
B. Design
C. Analysis
D. Development and Documentation


Question 7.

In the Analysis phase, the development of the ____________ occurs, 
which is a clear statement of the goals and objectives of the project.
A. documentation
B. flowchart
C. program specification
D. design


Question 8.

Actual programming of software code is done during the ____________ 
step in the SDLC.
A. Maintenance and Evaluation
B. Design
C. Analysis
D. Development and Documentation


Question 9.

Enhancements, upgrades, and bug fixes are done during the 
____________ step in the SDLC.
A. Maintenance and Evaluation
B. Problem/Opportunity Identification
C. Design
D. Development and Documentation


Question 10.

The ____________ determines whether the project should go 
forward.
A. feasibility assessment
B. opportunity identification
C. system evaluation
D. program specification


Question 11.

Technical writers generally provide the ____________ for the new 
system.
A. programs
B. network
C. analysis
D. documentation


Question 12.

____________ design and implement database structures.
A. Programmers
B. Project managers
C. Technical writers
D. Database administrators


Question 13.

____________ spend most of their time in the beginning stages of the 
SDLC, talking with end-users, gathering information, documenting 
systems, and proposing solutions.
A. Systems analysts
B. Project managers
C. Network engineers
D. Database administrators


Question 14.

____________ manage the system development, assign staff, manage 
the budget and reporting, and ensure that deadlines are met.
A. Project managers
B. Network engineers
C. Graphic designers
D. Systems analysts


Question 15.

____________ is the process of translating a task into a series of 
commands that a computer will use to perform that task.
A. Project design
B. Installation
C. Systems analysis
D. Programming


Question 16.

Debugging is:
A. creating program code.
B. finding and correcting errors in the program code.
C. identifying the task to be computerized.
D. creating the algorithm.


Question 17.

Translating the problem statement into a series of sequential steps 
describing what the program must do is known as:
A. coding.
B. debugging.
C. creating the algorithm.
D. writing documentation.


Question 18.

Translating the algorithm into a programming language occurs at the 
____________ step of the PDLC.
A. Debugging
B. Coding
C. Testing and Documentation
D. Algorithm Development


Question 19.

The problem statement should include all of the following EXCEPT:
A. input.
B. output.
C. processing.
D. storage.


Question 20.

The problem statement includes the ____________, which lists specific 
input numbers a program would typically expect the user to enter and 
precise output values that a perfect program would return for those input 
values.
A. testing plan
B. error handler
C. IPO cycle
D. input-output specification
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Answers

  1. c
  2. c
  3. a
  4. d
  5. b
  6. b
  7. c
  8. d
  9. a
  10. a
  11. d
  12. d
  13. a
  14. a
  15. d
  16. b
  17. c
  18. b
  19. d
  20. a

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 81 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank Information System Analysis and Design Multiple Choice Questions from System Analysis and Design - Set 2