PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 1

E-mail Print PDF
Microsoft power point is the presentation application developed by Microsoft Corporation which is used to make slide, design, formatting, set animation, sound, effects.

Following are the objective questions from MS-PowerPoint for computer jobs exam liek Computer Operator conducted from Lok Sewa Ayog (Public Service Commission - PSC).

SET - 1


 

1. Which file format can be added to a PowerPoint show?

a. .jpg
b. .giv
c. .wav
d. All of the above
Correct Answer: d
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
2. In Microsoft PowerPoint two kind of sound effects files that can be added to the presentation are
a. .wav files and .mid files
b. .wav files and .gif files
c. .wav files and .jpg files
d. .jpg files and .gif files
Correct Answer: a
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
3. Material consisting of text and numbers is best presented as
a. A table slide
b. A bullet slide
c. A title slide
d. All of the above
Correct Answer: a
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
4. What is a motion path?
a. A type of animation entrance effect
b. A method of advancing slides
c. A method of moving items on a slide
d. All of the above
Correct Answer: c
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
5. What is a slide-title master pair?
a. The title area and text area of a specific slide
b. a slide master and title master merged into a single slide
c. A slide master and title master for a specific design template
d. All of above
Correct Answer: c
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
6. Which of the following should you use if you want all the slide in the presentation to have the same “look”?
a. the slide layout option
b. add a slide option
c. outline view
d. a presentation design template
Correct Answer: d
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
7. in the context of animations, what is a trigger?
a. An action button that advances to the next slide
b. An item on the slide that performs an action when clicked
c. The name of a motion path
d. All of above
Correct Answer: b
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
8. If you have a PowerPoint show you created and want to send using email to another teacher you can add the show to your email message as a (an)
a. Inclusion
b. Attachment
c. Reply
d. Forward
Correct Answer: b
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
9. In order to edit a chart, you can
a. Triple click the chart object
b. Click and drag the chart object
c. Double click the chart object
d. Click the chart object
Correct Answer: c
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
10. to exit the PowerPoint
a. click the application minimize button
b. click the document close button
c. double click the applications control menu icon
d. double click the document control menu icon
Correct Answer: c
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
11. to preview a motion path effect using the custom animation task pane, you should
e. click the play button
f. click the show effect button
g. double click the motion path
h. all of above
Correct Answer: a
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
12. You can create a new presentation by completing all of the following except
a. Clicking the new button on the standard toolbar
b. Clicking file, new
c. Clicking file open
d. Pressing ctrl + N
Correct Answer: c
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
13. You can embed a MS-Organization Chart in a slide by
a. Clicking the object command on the edit menu
b. Clicking the object command on the edit menu
c. Clicking the insert new slide button the standard toolbar, then double click the organization chart button on the formatting toolbar
d. Clicking the MS-Organization Chart button on the standard toolbar
Correct Answer: b
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
14. To select one hyperlink after another during a slide presentation, what do you press?
a. Tab
b. Ctrl + K
c. Ctrl + h
d. All of above
Correct Answer: a
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
15. special effects used to introduce slides in a presentation are called
a. effects
b. custom animations
c. transitions
d. present animations
Correct Answer: c
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
16. You can edit an embedded organization chart object by
a. Clicking edit object
b. Double clicking the organization chart object
c. Right clicking the chart object, then clicking edit MS-Organizaiton Chart object
d. b and c both
Correct Answer: d
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
17. What is the term used when you press and hold the left mouse key and more the mouse around the slide?
a. Highlighting
b. Dragging
c. Selecting
d. Moving
Correct Answer: b
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
18. Which of the following toolbars provide different options in various master views?
a. Common tasks toolbar
b. Drawing toolbar
c. Formatting toolbar
d. Standard toolbar
Correct Answer: a
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
19. How can you create a uniform appearance by adding a background image to all slides?
a. Create a template
b. Edit the slide master
c. Use the autocorrect wizard
d. All of the above
Correct Answer: b
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
20. How do you create speaker note pages that show the slides, related notes, and your company logo on each page?
a. Edit the notes master and add your company logy
b. Edit the slide master and insert your company logo and notes pane
c. Edit the handout master to include your company logo and one slide per page with additional note space
d. All of the above
Correct Answer: a
Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com
 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 60 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-PowerPoint Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 1