PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 10

E-mail Print PDF

Microsoft power point is the presentation application developed by Microsoft Corporation which is used to make slide, design, formatting, set animation, sound, effects.

Following are the objective questions from MS-PowerPoint for computer jobs exam liek Computer Operator conducted from Lok Sewa Ayog (Public Service Commission - PSC).

SET - 10


141.   One way to make a PowerPoint slide display animations is to:

a. Select the slide in normal view; and click Format, Animation
b. Click the PowerPoint window and move it around vigorously with the mouse for a manual animation effect
c. Select the slide in slide sorter view, right click and choose preset animations from the shortcut menu
d. PowerPoint does not have an animation feature
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

142.   Which of the following is not a way to cut ext?
a. Select the text and press the delete button
b. Select the text and select Edit, Cut from the menu
c. Select the text and click the Cut button on the toolbar
d. Select the text and press Ctrl + X
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

143.   Which types of fonts are best suitable for titles and headlines
a. serif fonts
b. sans serif fonts
c. text fonts
d. picture fonts
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

144.   Which type of font is best suitable for large amount of text?
a. serif fonts
b. sans serif fonts
c. text fonts
d. picture fonts
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

145.   To give a PowerPoint presentation to a large audience, you:
a. Set up your computer in a large auditorium, and click large, auditorium, OK
b. Click the slide you wish the audience to see in normal view, then click the next slide, and so on.
c. Choose either view, slide show or slide show, view show
d. Slick slide show, OK
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

146.   Which of the following can you use to add times to the slides in a presentation
a. Slice Show menu
b. Rehearse timing button
c. Slide transition button
d. All of the above
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

147.   Which of the following is not one of PowerPoint’s views?
a. Slide show view
b. Slide view
c. Presentation view
d. Outline view
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

148.   Which PowerPoint view works best for adding slide transitions?
a. Slide show view
b. Slide sorter view
c. Slide view
d. Notes view
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

149.   Which of the following views is the best view to use when setting transition effects for all slides in a presentation
a. Slide sorter view
b. Notes page view
c. Slide view
d. Outline view
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

150.   Which option can be used to set custom timings for slides in a presentation?
a. Slider Timings
b. Slider Timer
c. Rehearsal
d. Slide Show Setup
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

151.   Which of the following will not advance the slides in a slide show view?
a. The esc key
b. The space bar
c. The enter key
d. The mouse button
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

152.   To import text from a word document that uses headings into a PowerPoint presentation:
a. This can not be done in PowerPoint
b. Click Insert, Slides from Outline
c. Click Import, Word Document Headings
d. Click File, New, Presentation from Word Headings
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

153.   Format painter
a. To paint pretty picutures on your slides
b. To copy formatting from one object or piece of text and then apply it elsewhere
c. To change the background color of your slides
d. To paint pretty pictures on background of slides
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

154.   Slide show options available to the presenter include all of the following except
a. Transitions command
b. Speaker notes command
c. Meeting minder command
d. Navigation commands
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

155.   Which of the following is an example for automatic text formatting
a. Underlining hyperlink
b. Adjusting extra space
c. Replacing two -’s with an em hyphens
d. All of above
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

156.   Which of the following is not a way to create a new presentation?
a. Using the Scan-In Slides feature
b. From scratch (create a blank presentation
c. Using a template
d. Using the auto content wizard
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

157.   The quickest way to create a PowerPoint presentation is to use the
a. Word for windows templates
b. Auto creation wizard
c. Auto content wizard
d. Presentation wizard
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

158.   Which opf the following can you format using buttons on the formatting toolbar?
a. Your hard drive
b. Format painting
c. Font color
d. Underlining
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

 
 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 173 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-PowerPoint Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 10