PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 5

E-mail Print PDF

Microsoft power point is the presentation application developed by Microsoft Corporation which is used to make slide, design, formatting, set animation, sound, effects.

Following are the objective questions from MS-PowerPoint for computer jobs exam liek Computer Operator conducted from Lok Sewa Ayog (Public Service Commission - PSC).

SET - 5


81.Objects on the slide that hold text are called

a. Placeholders
b. Object holders
c. Auto layout
d. Text holders
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

82.You have got a bunch of digital holiday photo you want to put into a slide show. What the quickest method?
a. Apply a multiple-picture layout to several slides, and use the clipart icon on the slides to import your picture
b. On the insert menu, point to the picture, click from file, and select your picture in a group for each slide
c. On the insert menu, point the picture and click new photo album
d. All of the above
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

83.how would you create the following diagram in PowerPoint
a. Use auto shapes and the drawing toolbar to create the diagram and design it
b. Open the diagram gallery from the drawing toolbar and choose this diagram type
c. Use the chart command on the insert menu to import the diagram
d. All of above
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

84.Which of he following provides a means of printing out features notes with a miniature slide on a printed page?
a. Slides with animation
b. Outline view
c. Notes page
d. Audience handout
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

85.Which command brings you to the first slide in your presentation?
a. Next slide button
b. Page up
c. Ctrl + home
d. Ctrl + end
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

86.You were giving your presentation, and you need to click a slide that’s few slides back. How do you get there?
a. Press ESC to get back into a normal view; click the slide thumbnail in normal view; then click the resume slide show button
b. Press backspace until your desired slide
c. Right click, point to go on the shortcut menu, point to by title, and click the slide you want to go to
d. All of above
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

87.Which of the following should you do to bring a bullet back to a previous level?
a. Press the shift + tab keys
b. Press the shift key
c. Press the enter key
d. Press the tab key
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

88.Good design determines
a. Credibility
b. Readability
c. First impression
d. All of above
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

89.To make a selection of slides on our presentation, use a different design template from the other slides, what do you do?
a. Select the slides thumbnails in that section, and apply a different color scheme
b. Select the slide thumbnails in that section and apply a different design template
c. Select one of the slide in the section you want to change, customize the fonts and colors, and use the format painter tool to apply those styles to the other slides in the section
d. All of above
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

90.your presentation is ready to go, but you don’t know if PowerPoint is installed on the computer, you will use to present with what’s the safe way
a. Save your presentation as a web page
b. Set up your presentation to be ”browse as a kiosk”
c. Use the Pack and Go wizard
d. All of the above
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

91.The view that displays the slides of a presentation as miniature representations of the slides is called
a. Slide show
b. Slide sorter view
c. Notes page view
d. Outline view
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

92.The power point view that displays only text (title and bullets) is:
a. Slide show
b. Slide sorter view
c. Notes page view
d. Outline view
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

93.Which of the following provides a printed copy of your presentation?
a. Outlines
b. Speaker notes
c. Audience handouts
d. All of above
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

94.Presentation designs regulate the formatting and layout for the slide and are commonly called
a. Design templates
b. Templates
c. Placeholders
d. Blueprints
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

95.which of the following should you use if you want all the slides in the presentation to have the same look?
a. The slid layout option
b. The add a slide option
c. Outline view
d. A presentation design template
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

96.Line spacing refers to
a. The space between the lines of text
b. The height of the line
c. The length of the line
d. a and c
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

97.Which of the following uses the spelling and grammar feature to indicate an incorrect spelling?
a. The incorrect word appears in all capital letters
b. The incorrect word has a wavy red line under it
c. The incorrect word appears italicized
d. The incorrect word appears bold
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

98.Which of the following bypasses the print dialog box when printing individual slides or an entire presentation?
a. File, Print Preview
b. The print button
c. File, print
d. Ctrl + P
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

99.The handout master contains placeholders fro all of the following except
a. Slide number
b. Title
c. Footer
d. Header
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

100.   How do you add degrees of transparency to shapes such as arrows, so that the slide background shows though?
a. Use #D style 4 button on the drawing toolbar
b. Use the Set Transparent Color button on the Picture toolbar
c. Use the Transparency slider in the Format AutoShapes dialog box
d. All of above
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 157 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-PowerPoint Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 5