PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 8

E-mail Print PDF

Microsoft power point is the presentation application developed by Microsoft Corporation which is used to make slide, design, formatting, set animation, sound, effects.

Following are the objective questions from MS-PowerPoint for computer jobs exam liek Computer Operator conducted from Lok Sewa Ayog (Public Service Commission - PSC).

SET - 8


141. The maximum zoom percentage in Microsoft PowerPoint is
a. 100%
b. 200%
c. 400%
d. 500%
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

142.   PowerPoint 2000 has ……. Number of views
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

143.   Press animation effects allows you to
a. Add clip art images to your slides
b. Create a custom transition to the nect slide
c. Show bullet items as they are discussed
d. None of above
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

144.   Which of the following features allows you to view slides in a slide show without manually advancing each slide?
a. Adding build effects
b. Setting slide times
c. Adding transitions
d. All of these
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

145.   Animation schemes can be applied to ….. in the presentation
a. All slides
b. Select slides
c. Current slide
d. All of the above
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

146.   Which of the following feature allows you to select more than one slide in slide sorter view?
a. Alt + Click each slide
b. Shift + drag each slide
c. Shift + Click each slide
d. Ctrl + Click each slide
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

147.   One thing the common tasks button allows you to do is
a. Apply a design template to a slide
b. Insert a new slide
c. Choose a new layout for a slide
d. All of above
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

148.   A file which contains readymade styles that can be used for a presentations is called
a. Auto style
b. Template
c. Wizard
d. Pre-formatting
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

149.   Which key deletes text before, or the left of, the insertion point?
a. Backspace
b. Page up
c. Delete
d. Page down
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

150.   Which of the following is not a transition effect?
a. Blinks diagonal
b. Dissolve
c. Fade through black
d. Blinds vertical
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

151.   To create a PowerPoint presentation from a template
a. Click File, New, select the presentations tab and choose a template
b. Click File, New Template and choose a template
c. Import a presentation template from PowerPoint’s template wizard
d. Click Create Template from scratch, Now
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

152.   to save a presentation you
a. click save on the windows start button
b. press Ctrl + F5
c. select File, Save from the menu
d. click the saver button on the formatting toolbar
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

153.   To change font size of a selected slide title, you?
a. Click the toolbars font dropdown arrow and choose the font you prefer
b. Click format, title and choose a font from the font tab
c. Click the toolbar’s increase font size button
d. Click title, new font, ok.
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

154.   To change font size of a selected slide title, you:
a. Click the toolbars Font dropdown arrow and choose the font you prefer
b. Click Format, Title and choose a font from the font tab
c. Click the toolbar’s Increase Font Size button
d. Click Title, New Font, OK
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

155.   You can show the shortcut menu during the slide show by
a. Clicking the shortcut button in the formatting toolbar
b. Right clicking the current slide
c. Clicking an icon on the current slide
d. A and b
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

156.   To insert a new slide in the current presentation, we can choose
a. Ctrl + M
b. Ctrl + N
c. Ctrl + O
d. Ctrl + F
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

157.   Microsoft PowerPoint is a
a. Database program
b. Spreadsheet program
c. Presentation program
d. Word processing program
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

158.   What is the name of the form used to input chart values?
a. Datasheet
b. Microsoft Excel
c. Microsoft graph
d. Auto form
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

159.   Right clicking something in PowerPoint
a. Deletes the object
b. Selects the object
c. Opens a shortcut menu listing for the object
d. Nothing he right mouse button for operation
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

160.   After choosing a predefine template, ….. option has to be chosen to change a background color
a. Design template
b. Color scheme
c. Animation scheme
d. Color effects
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 61 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-PowerPoint Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 8