PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 9

E-mail Print PDF

Microsoft power point is the presentation application developed by Microsoft Corporation which is used to make slide, design, formatting, set animation, sound, effects.

Following are the objective questions from MS-PowerPoint for computer jobs exam liek Computer Operator conducted from Lok Sewa Ayog (Public Service Commission - PSC).

SET - 9


 141.   Ellipse Motion is a predefined ….

a. Design template
b. Color scheme
c. Animation scheme
d. None of these
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

142.   Block arrows, stars and banners, and callouts are all examples of
a. Different types of children’s building blocks
b. Auto Shape categories
c. Clip art categories located in the Microsoft Clip Gallery
d. More technical terms that I don’t understand
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

143.   We can replace a font on all slides with another font using the …. option
a. Edit, Fonts
b. Tools, Fonts
c. Tools, Replace Fonts
d. Format, Replace Fonts
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

144.   Special effects used to introduce slides in a presentation are called
a. Effects
b. Custom animations
c. Transitions
d. Preset animations
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

145.   PowerPoint can display data from which of the following add-in software of MS-Office
a. Equation editor
b. Organization chart
c. Photo album
d. All of these
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

146.   Which key on the keyboard can be used to view slide show
a. F1
b. F2
c. F5
d. F10
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

147.   Which of the following fill effects can you use for the slide background?
a. Gradient
b. Texture
c. Picture
d. All of the above
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

148.   Which of the following statements is not true?
a. Holding down the Shift key while you draw an object creates perfect squares, circles and straight lines
b. The text in a text box can’t be formatted
c. The drawing toolbar contains tools for drawing shapes, lines, arrows, and more
d. Ctrl+S save the document
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

149.   A chart can be put as a part of the presentation using
a. Insert -> Chart
b. Insert -> Pictures -> Chart
c. Edit -> Chart
d. View -> Chart
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

150.   The arrangement of elements such as Title and Subtitle text, pictures, tables etc. is called
a. Layout
b. Presentation
c. Design
d. Scheme
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

151.   Which of the following are types of sound files?
a. LOG files
b. DAT files
c. WAV files
d. DRV files
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

152.   Which of the following can you use to add times to the slides in a presentation?
a. Microsoft graph
b. Microsoft Table
c. Microsoft Excel
d. Microsoft Word
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

153.   Which view in PowerPoint can be used to enter speaker comments?
a. Normal
b. Slide show
c. Slide sorter
d. Notes page view
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

154.   The best way to insert a new slide in a presentation is to use the
a. Normal view
b. Special view
c. Slide show view
d. Slide sorter view
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

155.   Which is the best view for getting your thoughts for a presentation out on the computer?
a. Outline view
b. Notes page view
c. Slide sorter view
d. Slide view
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

156.   The boxes that are displayed to indicate that the text, pictures or objects are placed in it is called ….
a. Placeholder
b. Auto text
c. Text box
d. Word art
Correct Answer: a

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

157.   Which of the following is not a feature of PowerPoint?
a. Printing transparencies
b. Printing the speaker’s notes along with slide images
c. Linking a slide transition with a laser pointer
d. Drawing with a pen
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

158.   Which option can be used to create a new slide show with the current slides but presented in a different order
a. Rehearsal
b. Custom slider show
c. Slide show setup
d. Slide show view
Correct Answer: b

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

159.   Which of the following are actions you can assign to an action button or slide object?
a. Run a macro
b. Play a sound
c. Hyper link
d. All of above
Correct Answer: d

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

160.   Which option in PowerPoint allows to carry slides from one computer to another?
a. Save As
b. Save and Go
c. Pack and Go
d. Web and Go
Correct Answer: c

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) for Computer Operator published on http://www.psexam.com

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 89 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-PowerPoint Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 9