PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 11

E-mail Print PDF

 

 

This set contains 20 multiple choice questions from MS PowerPoint. Each question has four possible options and there is one and only one correct answer for each question.

This set was developed as a practice quiz for Computer Operator Preparation program on ICT Trends and you can attempt online quiz of this set at PowerPoint Practice Quiz at http://quiz.icttrends.com.

PowerPoint MCQ Quiz Set 11

 

 

1. Which tab is not available on left panel when you open a presentation?
 
 A) Outline
 B) Slides
 C) Notes
 D) All of above are available
 
 
2. Which of the following statements is not true?
 
 A) You can type text directly into a PowerPoint slide but typing in text box is more convenient.
 B) From Insert menu choose Picture and then From File to insert your images into slides.
 C) You can display a PowerPoint presentation in Normal, Slide Sorter or Slide Show view.
 D) You can show or hide task pane from View >> Toolbars
 
 
3. To start Microsoft PowerPoint application
 
 A) Click on Start >> Programs >> All Programs >> Microsoft PowerPoint
 B) Hit Ctrl + R then type ppoint.exe and Enter
 C) Click Start >> Run then type powerpnt then press Enter
 D) All of above
 
 
4. Which of the following section does not exist in a slide layout?
 
 A) Titles
 B) Lists
 C) Charts
 D) Animations
 
 
5. PowerPoint presentations are widely used as
 
 A) Note outlines for teachers
 B) Project presentations by students
 C) Communication of planning
 D) All of above
 
 
6. _______ controls all the main slide control tasks for your presentation.
 
 A) Task Pane
 B) Task Bar
 C) Control Panel
 D) None of above
 
 
7. Which of the following cannot be toggled from View >> Toolbars?
 
 A) Control Toolbox
 B) Slides
 C) Revisions
 D) Reviewing
 
 
8. Which of the following pane is not available in Task Pane?
 
 A) Getting Started
 B) Clip Art
 C) Word Art
 D) Search Results
 
 
9. Which of the following pane is NOT available in Task Pane?
 
 A) Slide Design
 B) Master Slide
 C) Slide Layout
 D) Slide Transition
 
 
10. A new presentation can be created from
 
 A) Blank Presentation
 B) From Existing Presentation
 C) From Design Template
 D) All of above
 
 
11. In slide layout panel how many layouts are available for text layout by default?
 
 A) 4
 B) 7
 C) 12
 D) None of above
 
 
12. Which of the following statement is false?
 
 A) If you choose to select from one of the pre-made slide layouts, you can change the positioning
 B) If you choose to select from the pre-made slide layouts, you cannot delete the objects in the layout.
 C) Blank Slide is at the top of the ‘Content Layouts’ area in the Slide Layout panel.
 D) All of above are false statements
 
 
13. What lets you to create new presentation by selecting ready-made font color and graphics effects?
 
 A) Presentation Template
 B) Master Slide
 C) Design Template
 D) Animation Scheme
 
 
14. Which command will you use in PowerPoint if you need to change the color of different objects without changing content?
 
 A) Design Template
 B) Color Scheme
 C) Font Color
 D) Object Color
 
 
15. What PowerPoint feature will you use to apply motion effects to different objects of a slide?
 
 A) Slide Transition
 B) Slide Design
 C) Animation Objects
 D) Animation Scheme
 
 
16. What feature will you use to apply motion effects in between a slide exits and another enters?
 
 A) Slide Transition
 B) Slide Design
 C) Animation Objects
 D) Animation Scheme
 
 
17. The selected design template can be applied
 
 A) To current slide only
 B) To all the slides
 C) To all the new presentation you create
 D) All of above
 
 
18. The difference between Slide Design and Auto Content Wizard is
 
 A) Both are same
 B) AutoContent Wizard is just the wizard version of Slide Design
 C) Slide Design does not provide sample content but Auto Content Wizard provides sample content too!
 D) Slide Design asks your choice in steps but Auto Content Wizard does not let you make choices
 
 
19. In which menu can you find features like Slide Design, Slide Layout etc.?
 
 A) Insert Menu
 B) Format Menu
 C) Tools Menu
 D) Slide Show Menu
 
 
20. Which menu provides you options like Animation Scheme, custom Animation, Slide Transition?
 
 A) Insert Menu
 B) Format Menu
 C) Tools Menu
 D) Slide Show Menu
 
 

Correct Answers

 
1-C, 2-A, 3-C, 4-D, 5-D, 6-A, 7-B, 8-C, 9-B, 10-D, 11-A, 12-B, 13-C, 14-B, 15-D, 16-A, 17-D, 18-C, 19-B, 20-D,
 

 

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 88 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-PowerPoint Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 11