PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 12

E-mail Print PDF

 

 Microsoft PowerPoint is allocated for 3 marks out of 50 in Computer Operator Syllabus. So, I decided to add a few more sets on PowerPoint to help candidates check themselves if they are sufficiently prepared?

This set contains 20 multiple choice questions from MS PowerPoint. Each question has four possible options and there is one and only one correct answer for each question.

This set was developed as a practice quiz for Computer Operator Preparation program on ICT Trends and you can attempt online quiz of this set at PowerPoint Practice Quiz at http://quiz.icttrends.com.

PowerPoint MCQ Quiz Set 11

1. How many steps are there between Start and Finish in AutoContent Wizard?
 
 A) 3
 B) 4
 C) 5
 D) 6
 
 
2. Which short cut key inserts a new slide in current presentation?
 
 A) Ctrl+N
 B) Ctrl+M
 C) Ctrl+S
 D) All of above
 
 
3. What happens if you select first and second slide and then click on New Slide button on toolbar?
 
 A) A new slide is inserted as first slide in presentation
 B) A new slide is inserted as second slide in presentation
 C) A new slide is inserted as third slide in presentation
 D) None of above
 
 
4. Which of the following method can insert a new slide in current presentation?
 
 A) Right click on the Slide panel and choose New Slide
 B) From Insert menu choose New Slide
 C) Click on New Slide button on toolbar
 D) All of above
 
 
5. Which of the following is not a part of Slide Design?
 
 A) Design Template
 B) Color Scheme
 C) Animation Scheme
 D) Slide Layout
 
 
6. What is the best way to create another copy of a slide?
 
 A) Click the slide then press Ctrl+A and paste in new slide
 B) From Insert Menu choose Duplicate Slide
 C) Redo everything on a new slide that you had done on previous slide
 D) None of above
 
 
7. From which menu you can access Picture, Test Box, Chart etc?
 
 A) File
 B) Edit
 C) Insert
 D) View
 
 
8. If you want to insert some slides from other presentation into current one choose
 
 A) From Insert menu choose Slides from Files
 B) From Insert menu choose Slides from Presentation
 C) From Insert menu choose Slides
 D) None of above
 
 
9. What are the three options available in Insert >> Picture menu?
 
 A) Clipart, Pictures, Shapes
 B) Clipart, From File, Shapes
 C) Clipart, From Files, AutoShapes
 D) Clipart, Pictures, AutoShapes
 
 
10. To insert slide numbers
 
 A) Insert a text box and select Insert >> Page Number
 B) Insert a textbox and select Insert >> Number >> PageNumber
 C) Choose Insert >> Slide Number
 D) Insert a new text box and select Insert >> slide Number
 
 
11. In a PowerPoint presentation
 
 A) Sound clips can be inserted but not movie clips
 B) Movie clips can be inserted but not sound clips
 C) Both cannot be inserted
 D) Both can be inserted
 
 
12. To insert a hyperlink in a slide
 
 A) Choose Insert >> Hyperlink
 B) Press Ctrl + K
 C) Hyperlinks can’t be inserted in slides
 D) Both a & b
 
 
13. List Box and Text box
 
 A) Are some other than that in a list box the bullets are enabled
 B) Are different. List boxes are used to present lists and can’t be created with text boxes.
 C) Both of above
 D) None of above
 
 
14. Which of the following statement is true?
 
 A) You can insert text boxes from drawing toolbar in PowerPoint
 B) You cannot insert text boxes from drawing toolbar in PowerPoint
 C) Text boxes are provides when you choose a layout and can’t be inserted afterwards
 D) None of above
 
 
15. When you delete a text box object from a slide in PowerPoint Presentation
 
 A) The object is deleted but text box and the text inside is left on the slide
 B) The text box is deleted and the text is pasted on the slide
 C) The text box and text both are deleted
 D) None of above
 
 
16. Which of the following font effect is not available in PowerPoint Font dialog box?
 
 A) Underline
 B) Shadow
 C) Emboss
 D) Strikethrough
 
 
17. What happens if you edited an image inserted in PowerPoint?
 
 A) The original file that was inserted is not changed
 B) The original file that was inserted is changed
 C) The original file is changed when you save presentation
 D) None of above
 
 
18. If you select Insert >> Picture >> From File
 
 A) You can insert pictures and clipArts
 B) You can insert clipArts only
 C) You can insert pictures only
 D) None of above
 
 
19. The effect applied to display when slides changes in slide show view is
 
 A) Slide Animation
 B) Custom Animation
 C) Custom Transition
 D) Slide Transition
 
 
20. To start slide show of a presentation
 
 A) Hit F5 key
 B) From Slide Show menu choose View Show option
 C) From Slide Show menu choose Rehearse timing
 D) Both a & b
 
 
 
 
1-A, 2-B, 3-C, 4-D, 5-D, 6-B, 7-C, 8-A, 9-C, 10-D, 11-D, 12-D, 13-A, 14-A, 15-C, 16-D, 17-A, 18-C, 19-D, 20-D,
 

 
 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 67 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-PowerPoint Microsoft PowerPoint Multiple Choice Questions (MCQs) Set 12