PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Access : Objective Questions (MCQs) Set 1

E-mail Print PDF

MS-Access Multiple Choice Questoins - Set 1 for objective exam

Download MS Access MCQ Set 1 as PDF

 


 

1. What Are The Different Views To Display A Table

 A) Datasheet View
 B) Design View
 C) Pivote Table & Pivot Chart View
 D) All Of Above

2. Which Of The Following Creates A Drop Down List Of Values To Choose From?

 A) Ole Object
 B) Hyperlink
 C) Memo
 D) Lookup Wizard


3. The Command Center Of Access File That Appears When You Create Or Open The Ms Access Database File.

 A) Database Window
 B) Query Window
 C) Design View Window
 D) Switchboard


4. The Third Stage In Designing A Database Is When We Analyze Our Tables More Closely And Create A ___________ Between Tables

 A) Relationship
 B) Join
 C) Query
 D) None Of These


5. In A Database Table, The Category Of Information Is Called __________

 A) Tuple
 B) Field
 C) Record
 D) All Of Above


6. This Key Uniquely Identifies Each Record

 A) Primary Key
 B) Key Record
 C) Unique Key
 D) Field Name


7. It Is An Association Established Between Common

 A) Line
 B) Relationship
 C) Primary Key
 D) Records


8. This Is The Stage In Database Design Where One Gathers And List All The Necessary Fields For The Database Project.

 A) Data Definition
 B) Data Refinement
 C) Establishing Relationship
 D) None Of The Above


9. A Database Language Concerned With The Definition Of The Whole Database Structure And Schema Is ________

 A) DCL
 B) DML
 C) DDL
 D) All Of Above


10. Which Of The Field Has Width 8 Bytes?

 A) Memo
 B) Number
 C) Date/time
 D) Hyperlink


 

 

11. Which Of The Following Statement Is True?

 A) Foreign Key Fields Don\'t Allow Duplicate Values
 B) In Primary Key Field You Can Enter Duplicate Value
 C) In An Indexed Field You May Or May Not Enter Duplicate Value    Depending Upon Setting
 D) All Statements Are True


12. Following Is Not A Database Model

 A) Network Database Model
 B) Relational Database Model
 C) Object Oriented Database Model
 D) None


13. Microsoft Access Is A

 A) RDBMS
 B) OODBMS
 C) ORDBMS
 D) Network Database Model


14. DCL Provides Commands To Perform Actions Like

 A) Change The Structure Of Tables
 B) Insert, Update Or Delete Records And Data Values
 C) Authorizing Access And Other Control Over Database
 D) None Of Above


15. The Database Language That Allows You To Access Or Maintain Data In A Database

 A) DCL
 B) DML
 C) DDL
 D) None Of Above


16. What Is The Maximum Length A Text Field Can Be?

 A) 120
 B) 255
 C) 265
 D) 75


 
17. Which Of The Following Is Not A Database Object?

 A) Tables
 B) Queries
 C) Relationships
 D) Reports


18. A __________ Enables You To View Data From A Table Based On A Specific Criterion

 A) Form
 B) Query
 C) Macro
 D) Report


19. What Are The Columns In A Microsoft Access Table Called?

 A) Rows
 B) Records
 C) Fields
 D) Columns


20. Which Of The Following Is Not A Type Of Microsoft Access Database Object?

 A) Table
 B) Form
 C) Worksheets
 D) Modules


  

 

 
Answers

1-D, 2-D, 3-A, 4-A, 5-B, 6-A, 7-B, 8-A, 9-C, 10-C, 11-C, 12-D, 13-A, 14-C, 15-A, 16-B, 17-C, 18-B, 19-C, 20-C, 
 

 

 
 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 49 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Access MS-Access : Objective Questions (MCQs) Set 1