PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Access : Objective Questions (MCQs) Set 11

E-mail Print PDF
Set 11
Collection of Multiple Choice Questions (MCQs) or Objective Questions from Microsoft Access (MS-Access)for Compute Jobs Exams like Computer Operator, Computer Engineer, Computer Officer and so on.

1.      How do you insert a graphic of your company’s logo on a report?
a.      Click the image button on the toolbox and drag on the report to draw a place holder for the graphics
b.      You can’t. Microsoft Access won’t let you insert graphics files.
c.      Select Insert > Picture from the menu
d.      Select Tools > Insert Picture from the menu
Correct Answer: a

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

2.      The Fill/Back Color button on the formatting toolbar applies color to:
a.      The border fo the selected control
b.      The text in the selected control
c.      All aspects of the control
d.      The background of the selected control
Correct Answer: d

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

3.      Which type of query extract the data and put them into separate table?
a.      A parameter query
b.      A make-table query
c.      An update query
d.      A crosstab query
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

4.      Which of the following criterion is NOT written using the proper syntax?
a.      “Haris”
b.      <500
c.      NO VALUE
d.      Between #1/1/2000# and #12/31/2000#
Correct Answer: c

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

5.      IIF [Age]>65, “Senior”,”Adult&rdquoWink This expression is an example of:
a.      A conditional expression
b.      Algebraic expression
c.      Something that belongs in a Microsoft Excel book
d.      A financial expression
Correct Answer: a

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

6.      Which property determines what is displayed in a control?
a.      The control source property
b.      The display property
c.      The comes from property
d.      The data property
Correct Answer: a

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

7.      How can you view the properties of a form
a.      Select View>Form properties form the menu
b.      Right click anywhere on the form and select properties frm the shortcut menu
c.      Double click the form selector box in the upper left corner of the form
d.      All of the above
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

8.      Where you can keep the sum([Sales]) to calculate the totals for each month?
a.      In the report footer section
b.      In the page footer section
c.      In the month group footer section
d.      In the summary section
Correct Answer: c

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

9.      What is the procedure for selecting multiple controls on a report?
a.      Hold down the Shift key as you click each object that you want to select
b.      If the controls are aligned along a horizontal or vertical line, click the horizontal or vertical ruler above or to the left of the controls
c.      Hold down the Ctrl key as you click each object that you want to select
d.      All of these
Correct Answer: a

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

10.Which of the following database object can you import from one Microsoft Access database to another? (Select All that apply)
a.      Queries
b.      Tables
c.      Forms
d.      All of the above
Correct Answer: d

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

11.What field type is used to store picture in a table?
a.      Memo
b.      OLE
c.      Hyperlink
d.      None
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

12.How can you add a table to the query design window?
a.      Select Edit>Add Table from the menu
b.      Select Tools>Add table from the menu
c.      Click the Show Table button on the toolbar
d.      Select the table from the Table list on the toolbar
Correct Answer: c

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

13.Which of the following type s of queries are action queries?
a.      Update queries.
b.      Crosstab Queries
c.      Parameter queries
d.      Append Querits
Correct Answer: d

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

14.A query prompts a user for a data and then displays only records that contain the specified date. Which type of of query is this?
a.      A parameter query
b.      A crosstab query
c.      An update query
d.      An action query
Correct Answer: a

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

15.Which of the following is NOT a report section?
a.      Report Header section
b.      Summary section
c.      Page header section
d.      Details section
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

16.You can display a database Object in design view by
a.      Opening the database object and clicking the view button on the toolbar
b.      Selecting the database object and clicking the design button on the database window
c.      Selecting the database object and press Ctrl + V
d.      Opening the database object and selecting Tools>Design view
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

17.How can you display the relationship in a database?
a.      Select View > Relationship form the menu
b.      Click the Relationship button on the toolbar
c.      Select Edit >Relationship from the menu
d.      Click the Relationship button in the Database window
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

18.If you are creating a cross tab query, what must table you are querying contain?
a.      Lots of confusing information
b.      More than 100 records
c.      At least one field
d.      All of the above
Correct Answer: c

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

19.A query summarizes information in a grid, organized by regions and months. Which type of query is this?
a.      An update query
b.      A parameter query
c.      An action query
d.      A cross tab query
Correct Answer: d

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

20.What type of text box does the toolbox and to a form?
a.      Bound
b.      Rebound
c.      Calculated
d.      Unbound
Correct Answer: d

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

 
 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 59 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Access MS-Access : Objective Questions (MCQs) Set 11