PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Access : Objective Questions (MCQs) Set 2

E-mail Print PDF

MS-Access Multiple Choice Questoins - Set 2 for objective exam

 


Questions

1. Which Of The Following Database Object Hold Data?
 
 A) Forms
 B) Reports
 C) Queries
 D) Tables
 
 
2. Which Of The Following Store Command To Retrieve Data From Database?
 
 A) Forms
 B) Reports
 C) Queries
 D) Tables
 
 
3. Which Of The Following Database Object Produces The Final Result To Present?
 
 A) Forms
 B) Reports
 C) Queries
 D) Tables
 
 
4. What Is The Difference Between ‘open’ And ‘open Exclusively’
 
 A) Open Statement Opens Access Database Files And Open Exclusively Opens Database Files Of Other Program Like Oracle
 B) Open Exclusive Locks Whole Database So That No One Can Access It Whereas Open Locks Only The Record That Is Being Accessed
 C) Both Open And Open Exclusively Are Same
 D) Open Exclusive Command Does Not Exist In Ms Access
 
 
5. Which Of The Following Is A Method To Create A New Table In Ms Access?
 
 A) Create Table In Design View
 B) Create Table Using Wizard
 C) Create Table By Entering Data
 D) All Of Above
 
 
6. To Create A New Table, In Which Method You Don’t Need To Specify The Field Type And Size?
 
 A) Create Table In Design View
 B) Create Table Using Wizard
 C) Create Table By Entering Data
 D) All Of Above
 
 
7. When Creating A New Table Which Method Can Be Used To Choose Fields From Standard Databases And Tables
 
 A) Create Table In Design View
 B) Create Table Using Wizard
 C) Create Table By Entering Data
 D) None Of Above
 
 
8. In Table Design View, Which Key Can Be Used To Switch Between The Field Names And Properties Panels?
 
 A) F3
 B) F4
 C) F5
 D) F6
 
 
9. In Table Design View What Are The First Column Of Buttons Used For
 
 A) Indicate Primary Key
 B) Indicate Current Row
 C) Both Of Above
 D) None Of Above
 
 
10. The Default And Maximum Size Of Text Field In Access
 
 A) 50 And 255 Characters
 B) 8 And 1 Gb
 C) 266 Characters & 64000 Characters
 D) None Of Above
 
 
11. The Size Of Yes No Field Is Always
 
 A) 1 Bit
 B) 1 Byte
 C) 1 Character
 D) 1 Gb
 
 
12. Which Of The Following Is Not A Field Type In Access
 
 A) Memo
 B) Hyperlink
 C) Ole Object
 D) Lookup Wizard
 
 
13. The Size Of A Field With Number Data Type Can Not Be
 
 A) 2
 B) 4
 C) 8
 D) 16
 
 
14. Which Field Type Will You Select When Creating A New Table If You Require To Enter Long Text In That Field?
 
 A) Text
 B) Memo
 C) Currency
 D) Hyperlink
 
 
15. Which Field Type Can Store Photos?
 
 A) Hyperlink
 B) Ole
 C) Both Of These Can Be Used
 D) Access Tables Can’t Store Photos
 
 
16. When Entering Field Name, How Many Characters You Can Type In Maximum?
 
 A) 60
 B) 64
 C) 68
 D) Any Number Of Character
 
 
17. After Entering All Fields Required For A Table, If You Realize That The Third Field Is Not Needed, How Will You Remove?
 
 A) You Need To Delete The Whole Table. There Is No Method To Remove A Particular Field Only.
 B) Delete All The Fields From Third Downwards And Reenter The Required Fields Again.
 C) Select The Third Column In Datasheet View Then Delete
 D) Select The Third Row In Table Design View Then Delete
 
 
18. How Can You Define A Field So That When Entering Data For That Field It Will Display ****** Instead Of Actual Typed Text
 
 A) Input Mask
 B) Validation Rule
 C) Indexed
 D) Ime Mode
 
 
19. A Small Button With Three Dots Usually Displayed At The Right Of Field Properties Box
 
 A) Make Button
 B) Expression Button
 C) Build Button
 D) None Of Above
 
 
20. To Sort Records In A Table
 
 A) Open Table, Click On The Field On Which The Sorting Is To Be Done, Then Click Sort Button On Database Toolbar
 B) Open Table, Click Sort Button On Database Toolbar, Choose Field Based On Which To Sort, Click Ok
 C) Click The Field Heading To Sort It Ascending Or Descending
 D) All Of Above
 
 
 

Answers: 

 

1-D, 2-C, 3-B, 4-B, 5-D, 6-C, 7-B, 8-D, 9-C, 10-A, 11-A, 12-D, 13-D, 14-B, 15-B, 16-B, 17-D, 18-A, 19-C, 20-A, 
 
 
Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

 
 

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 73 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Access MS-Access : Objective Questions (MCQs) Set 2