PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Access : Objective Questions (MCQs) Set 4

E-mail Print PDF

MS-Access Multiple Choice Questoins - Set 4 for objective exam


1. A search value can be an exact value or it can be
 
 
 A) Logical Operator
 B) Relationship
 C) Wild card character
 D) Comparison operation
 
 
2. Both conditions display on the same row in the design grid when ___operator is in use
 
 A) OR
 B) IN
 C) AND
 D) LIKE
 
3. the two form layout types will display multiple records at one time are tabular and___
 
 A) columnar
 B) justified
 C) date sheet
 D) pivot table
 
 
4. You can automatically include all of the field in a table in a query by___ a strike that appear list box in query design view
 
 A) Clicking
 B) Right clicking
 C) Double clicking
 D) None of the above
 
 
5. The___ operator will cause a record to be selected only if two or more conditions are satisfied
 
 A) Or
 B) If or
 C) Range
 D) And
 
 
6. When a picture or other graphic image is placed in the report header section it will appear____
 
 A) Once in the bugging of the report
 B) At the top of every page
 C) Every after record break
 D) On the 1st and last pages of the report
 
 
7. To duplicate a controls formatting you can use___
 
 A) Manager
 B) Wizard
 C) Painter
 D) Control
 
 
8. The__ button on the tool box display data from a related table
 
 A) Sub form sub report
 B) Relationships
 C) Select objects
 D) More controls
 
 
9. You can set a controls border type to make the border invisible.
 
 A) Transparent
 B) Invisible
 C) Do not display
 D) No border
 
 
10. A __ name must be unique within a database
 
 A) Table
 B) Field
 C) Record
 D) Character
 
 
11. The expression builder is an access tool that controls an expression___ for entering an expression
 
 A) Table
 B) Box
 C) Cell
 D) Palette
 
 
12. This option allows you to build a new table by entering data directly into the datasheet.
 
 A) datasheet view
 B) design view
 C) link table
 D) None of the above
 
 
13. The key uniquely identifies each record in a table.
 
 A) primary key
 B) key word
 C) filed name
 D) All of above
 
 
14. This data type allows alphanumeric characters and special symbols.
 
 A) text
 B) memo
 C) auto number
 D) None of the above
 
 
15. Unlike text data type, this can store up to maximum of 65, 535 characters.
 
 A) memo
 B) data/time
 C) number
 D) All of above
 
 
16. It is a database object to view, change, and analyze data in different ways
 
 A) query
 B) form
 C) report
 D) None of the above
 
 
17. It is most common type of query. It retrieves records from one or more tables and then displays the
 
 A) Parameter
 B) Select
 C) crosstab
 D) All of above
 
 
18. It is a query that when run displays its own dialog box prompting you for information, such as
 
 A) Select
 B) crosstab
 C) Parameter
 D) Append
 
 
19. It is used to calculate and restructure data for easier analysis of your data. It calculates the sum,
 
 A) Parameter
 B) Select
 C) crosstab
 D) Append
 
 
20. It is a sign or symbol that specifies, operator, and values that produce a result
 
 A) operator
 B) query
 C) expression
 D) None of the above
 
 
 
 
1-C, 2-C, 3-B, 4-C, 5-D, 6-A, 7-C, 8-A, 9-C, 10-A, 11-B, 12-A, 13-A, 14-A, 15-A, 16-A, 17-B, 18-C, 19-C, 20-A,
 
 
 
 
Computer Operator Exam Preparation
 
Please visit http://psExam.com
To know what is going on in preparation. Find here the schedule, guidance and instructions.
 
To read and download different study materials and reading references that is suitable to the course and syllabus
 
To attempt online practice quiz and mock up exam. Identify your skill level and make yourself sharper.
 
 
 
Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

  

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 160 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Access MS-Access : Objective Questions (MCQs) Set 4