PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Access : Objective Questions (MCQs) Set 8

E-mail Print PDF
Set 8
Collection of Multiple Choice Questions (MCQs) or Objective Questions from Microsoft Access (MS-Access)for Compute Jobs Exams like Computer Operator, Computer Engineer, Computer Officer and so on.

1.      Which control does access use to link data access page components to access data?
a.      Microsoft Dynamic Data Control
b.      Microsoft Data Connection Control
c.      Microsoft Office Data Source Control
d.      None of the above
Correct Answer: c

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

2.      Which program do you use to edit code for data access pages?
a.      Microsoft script editor
b.      Microsoft code editor
c.      Microsoft data access pages editor
d.      None of above
Correct Answer: a

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

3.      The way a particular application views the data from the database that the applicaton uses is a
a.      Module
b.      Relational model
c.      Schema
d.      Sub-schema
Correct Answer: d

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

4.      Which of the following is a database management system?
a.      Ms-Word
b.      Lotus 1-2-3
c.      Oracle
d.      None of above
Correct Answer: c

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

5.      What is the corresponding text for the <#1/1/95# validation rule setting?
a.      Neter a value less or more than 1,195
b.      Value must be less than 95 characters
c.      Enter a date before 1995
d.      All of above
Correct Answer: a

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

6.      What is the name of the Visual Basic Editor utility that allows you to view the Microsoft Access type library’s available objects and members?
a.      Object Viewer
b.      Object Browser
c.      Type Library Spy
d.      None of above
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

7.      A computer language for informing the DBMS regarding the data structure used is
a.      PASCAL
b.      DDL
c.      PROLOG
d.      FORTRAN
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

8.      Which of the following is not a data type
a.      Picture/graphic
b.      Data/time
c.      Texst
d.      Number
Correct Answer: a

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

9.      The executive responsible for the data processing function in an organization is
a.      PM
b.      DBMS
c.      DP
d.      DPM
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

10.Which of the following is NOT a type of Microsoft Access database object?
a.      Queries
b.      Workbooks
c.      Forms
d.      Tables
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

11.A file containing relatively permanent data is
a.      Random file
b.      Transaction file
c.      Master file
d.      Sequential file
Correct Answer: c

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

12.The complete picture of data stored in database is known as
a.      Record
b.      Scheme
c.      System flowchart
d.      DBMS
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

13.A subset of characters within a data field is known as
a.      Record
b.      File
c.      Data string
d.      Byte
Correct Answer: c

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

14.Data items groped together for storage purposes are called a
a.      Record
b.      Title
c.      List
d.      string
Correct Answer: a

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

15.Which of the following terms does not describe a database structure used by a DBMS to link data from several files?
a.      Relational
b.      Structural
c.      Network
d.      All of the above
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

16.In a relational schema, each tuple is divided into fields called
a.      Relations
b.      Domains
c.      Queries
d.      All of the above
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

17.How do you filter by selection?
a.      Right click the field value and select filter by selection from the shortcut menu
 
b.      Find and double click the value on which you want to base the filter
c.      Find and select the value on which you want to base the filter and select tools>filter by selection from the menu
d.      None
Correct Answer: a

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

18.What is a fast way t adjust the width of a column?
a.      Right click the left side of the column heading
b.      Double click the left side of the column heading
c.      Double click the right side of the column heading
d.      Select tools>adjust column width from the menu
Correct Answer: c

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

19.What are the columns in a Microsoft Access table called?
a.      Rows
b.      Fields
c.      Cells
d.      Records
Correct Answer: b

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

20.How do you update Pivot Table report data after changes are made to the source data?
a.      Save your changes, close the workbook, and then reopen it.
b.      Select the Pivot Table worksheet and press F9 on the keyboard
c.      Click the report, and on the Pivot Table toolbar, click the refresh data button
d.      All of the above
Correct Answer: c

Microsoft Access Multiple Choice Questions (MCQs) published on http://www.psexam.com

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 126 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Access MS-Access : Objective Questions (MCQs) Set 8