PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions Second Series Set 1

E-mail Print PDF

MCQ Series 2 - Set 1 :- MS-Excel - A set of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) suitable for Computer Jobs Exam such as computer operator conducted by Public Service Commission (PSC) - Lok Sewa Ayog.
 

MS-Excel is a popular spreadsheet calculation application developed by Microsoft Inc.


1. Which of the following is an absolute cell reference?

a. !A!1

b. $A$1

c. #a#1

d. A1

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

2. What symbol is used before a number to make it a label?

a. “ (quote)

b. = (equal)

c. _ (underscore)

d. ‘ (apostrophe)

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

3. Which symbol must all formula begin with?

a. =

b. +

c. (

d. @

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

4. Which of the following formulas is not entered correctly?

a. =10+50

b. =B7*B1

c. =B7+14

d. 10+50

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

5. Which of the following formulas will Excel Not be able to calculate?

a. =SUM(Sales)-A3

b. =SUM(A1:A5)*.5

c. =SUM(A1:A5)/(10-10)

d. =SUM(A1:A5)-10

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

6. A typical worksheet has …. Number of columns

a. 128

b. 256

c. 512

d. 1024

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

7. How many characters can be typed in a single cell in Excel?

a. 256

b. 1024

c. 32,000

d. 65,535

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

8. A worksheet can have a maximum of …. Number of rows

a. 256

b. 1024

c. 32,000

d. 65,535

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

9. Which of the following is not an example of a value?

a. 350

b. May 10, 2001

c. 57%

d. Serial Number 50771

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

10. The chart wizard term data series refers to

a. A chart legend

b. A collection of chart data markers

c. A set of values you plot in a chart

d. A data label

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

11. The  Chart wizard term data categories refers to;

a. A chart plot area

b. A horizontal axis

c. The organization of individual values with a chart’s data series

d. The data range that supply chart data

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

12. A worksheet range is a

a. A command used for data modeling

b. A range of values such as from 23 to 234

c. A group of cells

d. A group of worksheets

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

13. Getting data from a cell located in a different sheet is called …

a. Accessing

b. Referencing

c. Updating

d. Functioning

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

14. Tab scrolling button

a. Allow you to view a different worksheet

b. Allow you to view additional worksheet rows down

c. Allow you to view additional worksheet columns to the right

d. Allow you to view additional sheets tabs

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

15. A numeric value can be treated as a label value if it precedes with

a. Apostrophe (&lsquoWink

b. Exclamation (!)

c. Hash (#)

d. Ampersand (&Wink

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

16. Concatenation of text can be done using

a. Apostrophe (&lsquoWink

b. Exclamation (!)

c. Hash (#)

d. Ampersand (&Wink

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

17. Data can be arranged in a worksheet in a easy to understand manner using

a. auto formatting

b. applying styles

c. changing fonts

d. all of above

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

18. You can use drag-and-drop to embed excel worksheet data in a word document

a. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing the Ctrl key

b. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing Shift key

c. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing Alt key

d. None of above

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

19. The auto calculate feature

a. Can only add values in a range of cells

b. Provides a quick way to view the result of an arithmetic operation on a range of cells

c. Automatically creates formulas and adds them to a worksheet

d. A and c

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

20. Excel uniquely identifies cells within a worksheet with a cell name

a. Cell names

b. Column numbers and row letters

c. Column letters and row numbers

d. Cell locator coordinates

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

 

Who's Online

We have 52 guests online

Sharing Enriches!

Buy Computer Books

Click Like Button

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions Second Series Set 1