PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions Second Series Set 2

E-mail Print PDF

MCQ Series 2 - Set 2 :- MS-Excel - A set of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) suitable for Computer Jobs Exam such as computer operator conducted by Public Service Commission (PSC) - Lok Sewa Ayog.
 

MS-Excel is a popular spreadsheet calculation application developed by Microsoft Inc.

Collection on http://www.psexam.com

21. to view a cell comment

a. click the edit comment command on the insert menu

b. click the display comment command on the window menu

c. position the mouse pointer over the cell

d. click the comment command on the view menu

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

22. When you want to insert a blank imbedded excel object in a word document you can

a. Click the object command on the insert menu

b. Click the office links button on the standard toolbar

c. Click the create worksheet button on the formatting toolbar

d. Click the import excel command on the file menu

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

23. To save a workbook, you:

a. Click the save button on the standard toolbar from the menu

b. Press Ctrl+F5

c. Click Save on the Windows Start button

d. Select Edit>Save

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

24. You can edit a cell by

a. Clicking the formula button

b. Double clicking the cell to edit it in-place

c. Selecting Edit>Edit Cell from the menu

d. None of above

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

25. You can select a single range of cells by

a. Clicking the upper-left cell in a group of cells and then pressing the Shift key while clicking the lower right cell in a group of cells

b. Pressing the Ctrl key while dragging over the desired cells

c. Pressing the Shift key and an arrow key

d. Dragging over the desired cells

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

26. Which elements of worksheet can be protected from accidental modification

a. Contents

b. Objects

c. Scenarios

d. All of above

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

27. You can use the drag and drop method to

a. Copy cell contents

b. Move cell contents

c. Add cell contents

d. a and b

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

28. It is acceptable ot let long text flow into adjacent cells on a worksheet when

a. Data will be entered in the adjacent cells

b. No data will be entered in the adjacent cells

c. There is nt suitable abbreviation of the text

d. Tehere is not time to format the next

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

29. How can you delete a record?

a. Delete the column from the worksheet

b. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box, find the record and Click the Delete button

c. Select Data > Delete Record from the menu

d. Click the Delete button on the Standard toolbar

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

30. Right clicking something in Excel:

a. Deletes the object

b. Nothing the right mouse button is there for left handed people

c. Opens a shortcut menu listing everything you can do to the object

d. Selects the object

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

31. Documentation should include

a. Destination and users of the output data

b. Source of input data

c. Information on the purpose of the workbook

d. All of the above

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

32. Files created with Lotus 1-2-3 have an extension

a. DOC

b. XLS

c. 123

d. WK1

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

33. To delete an embedded objects, first

a. Double click the object

b. Select the object by clicking it

c. Press the Shift + Delete keys

d. Select it and then press the delete key

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

34. Comments can be added to cells using

a. Edit > Comments

b. Insert > Comments

c. File > Comments

d. View > Comments

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

35. Which of the following is not a worksheet design criterion?

a. Efficiency

b. Aditibility

c. Description

d. Clarity

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

36. To copy cell contents using drag and drop press the

a. End key

b. Shift key

c. Ctrl key

d. Esc key

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

37. Which of the following is the latest version of Excel

a. Excel 2000

b. Excel 2002

c. Excel ME

d. Excel XP

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

38. When you copy a formula

a. Excel erases the original copy of the formula

b. Excel edits cell references in the newly copied formula

c. Excel adjusts absolute cell references

d. Excel doesn’t adjust relative cell references

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

39. The autofill feature

a. extends a sequential series of data

b. automatically adds range of cell values

c. applies a boarder around the selected cells

d. none of the above

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

40. Which menu option can be sued to split windows into two

a. Format > window

b. View > window > split

c. Window > split

d. View > split

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

 

Who's Online

We have 114 guests online

Sharing Enriches!

Buy Computer Books

Click Like Button

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions Second Series Set 2