PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions Second Series Set 3

E-mail Print PDF

MCQ Series 2 - Set 3 :- MS-Excel - A set of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) suitable for Computer Jobs Exam such as computer operator conducted by Public Service Commission (PSC) - Lok Sewa Ayog.
 

MS-Excel is a popular spreadsheet calculation application developed by Microsoft Inc.

Collection on http://www.psexam.com

41. You can use the formula palette to

a. Format cells containing numbers

b. Create and edit formulas containing functions

c. Enter assumptions data

d. Copy a range of cells

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

42. You can convert existing excel worksheet data an charts to an HTML document by using

a. FTP wizard

b. Internet assistant wizard

c. Intranet wizard

d. Import wizard

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

43. A circular reference is

a. Geometric modeling tool

b. A cell that points to a drawing object

c. A formula that either directly or indirectly depends on itself

d. Always erroneous

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

44. Which of following is Not one of Excel’s what-if function?

a. Goal seek

b. Solver

c. Scenario manager

d. Auto Outline

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

45. When you insert an excel file into a word document. The data are

a. Hyperlinked placed in a word table

b. Linked

c. Embedded

d. Use the word menu bar and toolbars

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

46. Which of the following is not information you can specify using the solver?

a. Input cells

b. Constraints

c. Target cell

d. Changing cells

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

47. Each excel file is called a workbook because

a. It can contain text and data

b. It can be modified

c. It can contain many sheets including worksheets and chart sheets

d. You have to work hard to create it

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

48. Excel probably considers the cell entry January 1, 2000 to be a

Label

Value

Formula

Text string

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

49. You can enter which types of data into worksheet cells?

a. Labels, values, and formulas

b. Labe3ls and values but not formulas

c. Values and formulas but not labels

d. Formulas only

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

50. All worksheet formula

a. Manipulate values

b. Manipulate labels

c. Return a formula result

d. Use the addition operator

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

51. Which of the following is a correct order of precedence in formula calculation?

a. Multiplication and division exponentiation positive and negative values

b. Multiplication and division, positive and negative values, addition and subtraction

c. Addition and subtraction, positive and negative values, exponentiation

d. All of above

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

52. The Paste Special command lets you copy and paste:

a. Multiply the selection by a copied value

b. Cell comments

c. Formatting options

d. The resulting values of a formula instead of the actual formula

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

53. The numbers in our worksheet look like this: 1000. You want them to look like this: $1,000.00. How can you accomplish this?

a. None of these

b. Select Format > Money from the menu

c. Click the Currency Style button on the formatting toolbar

d. You have to retype everything and manually add the dollar signs, commas, and decimals.

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

54. Which of the following is not a valid data type in excel

a. Number

b. Character

c. Label

d. Date/time

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

55. Excel worksheet cells work very similarly to what common element of the windows graphical user interface

a. Option buttons

b. List boxes

c. Text boxes

d. Combo boxes

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

56. Which of the following options is not located in the Page Setup dialog box?

a. Page Break Preview.

b. Page Orientation

c. Margins

d. Headers and Footers

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

57. You want to track the progress of the stock market on a daily basis. Which type of chart should you use?

a. Pie chart

b. Row chart

c. Line chart

d. Column chart

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

58. Without using the mouse or the arrow keys, what is the fastest way of getting to cell A1 in a spreadsheet?

a. Press Ctrl +Home

b. Press Home

c. Press Shift + Home

d. Press Alt + Home

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

59. Which of the following methods can not be used to edit the contents of a cell?

a. Press the Alt key

b. Clicking the formula bar

c. Pressing the F2 key

d. Double clicking the cell

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

60. If you begin typing an entry into a cell and then realize that you don’t want your entry placed into a cell, you:

a. Press the Erase key

b. Press Esc

c. Press the Enter button

d. Press the Edit Formula button

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

Who's Online

We have 132 guests online

Sharing Enriches!

Buy Computer Books

Click Like Button

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions Second Series Set 3