PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions Second Series Set 4

E-mail Print PDF
 

MCQ Series 2 - Set 4 :- MS-Excel - A set of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) suitable for Computer Jobs Exam such as computer operator conducted by Public Service Commission (PSC) - Lok Sewa Ayog.
 

MS-Excel is a popular spreadsheet calculation application developed by Microsoft Inc.
 


61. Which of the following methods can not be used to enter data in a cell

a. Pressing an arrow key

b. Pressing the Tab key

c. Pressing the Esc key

d. Clicking on the formula bar

Correct Answer: c
 

Collection on http://www.psexam.com

62. Which of the following will not cut information?

a. Pressing Ctrl + C

b. Selecting Edit>Cut from the menu

c. Clicking the Cut button on the standard

d. Pressing Ctrl+X

Correct Answer: a
 

Collection on http://www.psexam.com

63. Which of the following is not a way to complete a cell entry?

a. Pressing enter

b. Pressing any arrow key on the keyboard

c. Clicking the Enter button on the Formula bar

d. Pressing spacebar

Correct Answer: d
 

Collection on http://www.psexam.com

64. You can activate a cell by

a. Pressing the Tab key

b. Clicking the cell

c. Pressing an arrow key

d. All of the above

Correct Answer: d
 

Collection on http://www.psexam.com

65. Text formulas:

a. Replace cell references

b. Return ASCII values of characters

c. Concatenate and manipulate text

d. Show formula error value

Correct Answer: c
 

Collection on http://www.psexam.com

66. How do you insert a row?

a. Right-click the row heading where you want to insert the new row and select Insert from the shortcut menu

b. Select the row heading where you want to insert the new row and select Edit >Row from the menu

c. Select the row heading where you want to insert the new row and click the Insert Row button on the standard toolbar

d. All of the above

Correct Answer: a
 

Collection on http://www.psexam.com

67. Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?

a. Save workbook

b. Modifiy the worksheet

c. Enter text and data

d. Copy the worksheet

Correct Answer: d
 

Collection on http://www.psexam.com

68. How do you select an entire column?

a. Select Edit > Select > Column from the menu

b. Click the column heading letter

c. Hold down the shift key as you click anywhere in the column.

d. Hold down the Ctrl key as you click anywhere in the column

Correct Answer: b
 

Collection on http://www.psexam.com

69. How can you print three copies of a workbook?

a. Select File>Properties form the menu and type 3 in the Copies to print text box.

b. Select File >Print from the menu and type 3 in the Number of copies text box.

c. Click the Print button on the standard toolbar to print the document then take it to Kinko’s and have 2 more copies made

d. Press Ctrl+P+3
Correct Answer: b
 

Collection on http://www.psexam.com

70. To create a formula, you first:

a. Select the cell you want to place the formula into

b. Type the equals sign (=) to tell Excel that you’re about to enter a formula

c. Enter the formula using any input values and the appropriate mathematical operators that make up your formula

d. Choose the new command from the file menu

Correct Answer: a
 

Collection on http://www.psexam.com

71. To center worksheet titles across a range of cells, you must

a. Select the cells containing the title text plus the range over which the title text is to be centered

b. Widen the columns

c. Select the cells containing the title text plus the range over which the title text is to be enfettered

d. Format the cells with the comma style

Correct Answer: a
 

Collection on http://www.psexam.com

72. How do you delete a column?

a. Select the column heading you want to delete and select the Delete Row button on the standard toolbar

b. Select the column heading you want to delete and select Insert Delete from the menu

c. Select the row heading you want to delete and select Edit>Delete from the menu

d. Right click the column heading you want to delet and select delete from the shortcut menu

Correct Answer: d
 

Collection on http://www.psexam.com

73. How can you find specific information in a list?

a. Select Tools > Finder from the menu

b. Click the Find button on the standard toolbar

c. Select Insert > Find from the menu

d. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box and click the Criteria button

Correct Answer: d
 

Collection on http://www.psexam.com

74. When integrating word and excel, word is usually the

a. Server
b. Destination
c. Client
d. Both b and c
Correct Answer: d
 

Collection on http://www.psexam.com

75. When a label is too long to fit within a worksheet cell, you typically must

a. Shorten the label

b. Increase the column width

c. Decrease the column width

d. Adjust the row height

Correct Answer: b
 

Collection on http://www.psexam.com

76. The name box

a. Shows the location of the previously active cell

b. Appears to the left of the formula bar

c. Appears below the status bar

d. Appears below the menu bar

Correct Answer: b
 

Collection on http://www.psexam.com

77. Comments put in cells are called

a. Smart tip
b. Cell tip
c. Web tip
d. Soft tip
Correct Answer: b
 

Collection on http://www.psexam.com

78. Which is used to perform what if analysis?

a. Solver
b. Goal seek

c. Scenario Manager

d. All of above
Correct Answer: d
 

Collection on http://www.psexam.com

79. You can use the horizontal and vertical scroll bars to

a. Split a worksheet into two panes

b. View different rows and columns edit the contents of a cell

c. Edit the contents of a cell

d. view different worksheets

Correct Answer: b
 

Collection on http://www.psexam.com

80. Multiple calculations can be made in a single formula using

a. standard formulas

b. array formula

c. complex formulas

d. smart formula
Correct Answer: b
 
 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 10 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions Second Series Set 4