PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions Second Series Set 5

E-mail Print PDF
 

MCQ Series 2 - Set 5 :- MS-Excel - A set of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) suitable for Computer Jobs Exam such as computer operator conducted by Public Service Commission (PSC) - Lok Sewa Ayog.
 

MS-Excel is a popular spreadsheet calculation application developed by Microsoft Inc.



81. Hyperlinks can be

a. Text

b. Drawing objects

c. Pictures

d. All of above

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

82. To activate the previous cell in a pre-selected range, press

a. The Alt key

b. The Tab key

c. The Enter key

d. None of the above

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

83. Which button do yu click to add up a series of numbers?

a. The autosum button

b. The Formula button

c. The quicktotal button

d. The total button

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

84. When the formula bar is active, you can see

a. The edit formula button

b. The cancel button

c. The enter button

d. All of the above

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

85. To copy formatting from one area in a worksheet and apply it to another area you would use:

a. The Edit>Copy Format and Edit>Paste Format commands form the menu.

b. The Copy and Apply Formatting dialog box, located under the Format>Copy and Apply menu.

c. There is no way to copy and apply formatting in Excel – You have to do it manually

d. The Format Painter button on the standard toolbar

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

86. In a worksheet you can select

a. The entire worksheet

b. Rows

c. Columns

d. All of the above

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

87. When you link data maintained in an excel workbook to a word document

a. The word document can not be edit

b. The word document contains a reference to the original source application

c. The word document must contain a hyperlink

d. The word document contains a copy of the actual data

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

88. Which area in an excel window allows entering values and formulas

a. Title bar

b. Menu bar

c. Formula bar

d. Standard toolbar

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

89. To hold row and column titles in place so that they do not scroll when you scroll a worksheet click the

a. Unfreeze panes command on the window menu

b. Freeze panes command on the window menu

c. Hold titles command on the edit menu

d. Split command on the window menu

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

90. To edit in an embedded excel worksheet object in a word document

a. Use the excel menu bar and toolbars inside the word application

b. Edit the hyperlink

c. Edit the data in a excel source application

d. Use the word menu bar and toolbars

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

91. To create a formula, you can use:

a. Values but not cell references

b. C ell references but not values

c. Values or cell references although not both at the same time

d. Value and cell references

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

92. Status indicators are located on the

a. Vertical scroll bar

b. Horizontal scroll bar

c. Formula bar

d. Standard toolbar

Correct Answer: c

 

Collection on http://www.psexam.com

93. Which of the following is the oldest spreadsheet package?

a. VisiCalc

b. Lotus 1-2-3

c. Excel

d. StarCalc

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

94. Rounding errors can occur

a. When you use multiplication, division, or exponentiation in a formula

b. When you use addition and subtraction in a formula

c. Because excel uses hidden decimal places in computation

d. When you show the results of formulas with different decimal places that the calculated results

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

95. You can copy data or formulas

a. With the copy, paste and cut commands on the edit menu

b. With commands on ta shortcut menu

c. With buttons on the standard toolbars

d. All of the above

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

96. You can not link excel worksheet data to a word document

a. With the right drag method

b. With a hyperlink

c. With the copy and paste special commands

d. With the copy and paste buttons on the standard toolbar.

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

97. Which of the following is a popular DOS based spreadsheet package?

a. Word

b. Smart cell

c. Excel

d. Lotus 1-2-3

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

98. An excel workbook is a collection of

a. Workbooks

b. Worksheets

c. Charts

d. Worksheets and charts

Correct Answer: d

 

Collection on http://www.psexam.com

99. Excel files have a default extension of

a. Xls

b. Xlw

c. Wk1

d. 123

Correct Answer: a

 

Collection on http://www.psexam.com

100. You can use the format painter multiple times before you turn it off by

a. You can use the format painter button on ly one time when you click it

b. Double clicking the format painter button

c. Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button

d. Pressing the Alt key and clicking the format painter button

Correct Answer: b

 

Collection on http://www.psexam.com

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 57 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions Second Series Set 5