PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions - Set 3

E-mail Print PDF
 
 
 This set contains 20 multiple choice questions from MS Excel. Each question has four possible options and there is one and only one correct answer for each question.
This set was developed as a practice quiz for Computer Operator Preparation program on ICT Trends and you can attempt online quiz of this set at http://quiz.icttrends.com/modules/myquiz/index.php?qidi=29
MS Excel MCQ Quiz Set 3
1. Which of the following is not a valid Zoom percentage in Excel?

 A) 10 
 B) 100 
 C) 300 
 D) 500 
 

2. The spelling tool is placed on ______ toolbar

 A) Standard 
 B) Formatting 
 C) Drawing 
 D) Reviewing 
 

3. If you need a text to show vertically in a cell. How will you achieve this?

 A) Choose Vertical on Text alignment in Format Cells dialog box 
 B) Choose 90 Degrees in Orientation of Format Cells dialog box 
 C) Choose Distributed from the Vertical drop down list of Format Cells dialog box 
 D) Choose Center Across Selection from Horizontal combo box in Format Cells dialog box 
 

4. Can you set 0.5 inch left indentation for a cell in Excel?

 A) Excel does not have indentation feature 
 B) You can specify indentation only if you turn the rulers on 
 C) Indentation can be set from Format Cells dialog box 
 D) The indentation can be specified only when printing 
 

5. You can automatically adjust the size of text in a cell if they do not fit in width by

 A) Double clicking on the right border of column header 
 B) From Format choose Columns and then Autofit Selection 
 C) From Format Cells dialog box mark Shrink to fit check box 
 D) All of above 
 

6. Formatting a cell in Currency, you can specify

 A) Decimal Places 
 B) Currency Symbol 
 C) Both of above 
 D) None of above 
 

7. Formatting a cell in Number format you can’t set

 A) Decimal Places 
 B) Use 1000 separator 
 C) Negative numbers 
 D) Currency Symbol 
 

8. What is entered by the function =today()

 A) The date value for the day according to system clock 
 B) The time value according to system clock 
 C) Today’s date as Text format 
 D) All of above 
 

9. Which function will you use to enter current time in a woksheet cell?

 A) =today() 
 B) =now() 
 C) =time() 
 D) =currentTime() 
 

10. Special category of Number tab in Format Cells dialog box can be used to apply formats like

 A) Zip Code 
 B) Phone Number 
 C) Both of above 
 D) None of above 
 

11. Merge cells option can be applied from

 A) Format Cells dialog box Alignment Tab 
 B) Formatting toolbar 
 C) Both of above 
 D) None of above 
 

12. Pre-made sheet formats like Simple, Classic, Accounting, Colorful etc. can be applied from

 A) from Fromat >> Cells 
 B) from Format >> Autoformat 
 C) from Table >> Autoformat 
 D) All of above 
 

13. Which of the following format you can decide to apply or not in AutoFormat dialog box?

 A) Number format 
 B) Border format 
 C) Font format 
 D) All of above 
 

14. How can you remove borders applied in cells?

 A) Choose None on Border tab of Format cells 
 B) Open the list on Border tool in Formatting toolbar then choose first tool (no border) 
 C) Both of above 
 D) None of above 
 

15. Where can you set the shedding color for a range of cells in Excel?

 A) Choose required color form Patterns tab of Format Cells dialog box 
 B) Choose required color on Fill Color tool in Formatting toolbar 
 C) Choose required color on Fill Color tool in Drawing toolbar 
 D) All of above 
 

16. You can set Page Border in Excel from

 A) From Border tab in Format Cells dialog box 
 B) From Border tool in Formatting toolbar 
 C) From Line Style tool in Drawing toolbar 
 D) You can not set page border in Excel 
 

17. When all the numbers between 0 and 100 in a range should be displayed in Red Color, apply

 A) Use =if() function to format the required numbers red 
 B) Apply Conditional Formatting command on Format menu 
 C) Select the cells that contain number between 0 and 100 then click Red color on Text Color tool 
 D) All of above 
 

18. You can check the conditions against __________ when applying conditional formatting

 A) Cell value 
 B) Formula 
 C) Both of above 
 D) None of above 
 

19. Which of the following is not true regarding Conditional Formatting?

 A) You can add more than one condition to check 
 B) You can set condition to look for Bold and apply Italics on them. 
 C) You can apply Font, border and pattern formats that meets the specified conditions 
 D) You can delete any condition from Conditional Formatting dialog box if it is not requried 
 

20. Which of the following is invalid statement?

 A) Sheet tabs can be colored 
 B) Some picture can be applied as a background of a sheet 
 C) You can set the column width automatically fit the amount of text 
 D) The width of a row and be specified manually or fit automatically 
 

Answers

1-D, 2-A, 3-B, 4-C, 5-C, 6-C, 7-D, 8-A, 9-B, 10-C, 11-A, 12-B, 13-D, 14-C, 15-D, 16-D, 17-B, 18-C, 19-B, 20-D,
   
 
 
 

  

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 92 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions - Set 3