PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions - Set 4

E-mail Print PDF

 

 

 This set contains 20 multiple choice questions from MS Excel. Each question has four possible options and there is one and only one correct answer for each question.

This set was developed as a practice quiz for Computer Operator Preparation program on ICT Trends and you can attempt online quiz of this set at http://quiz.icttrends.com/modules/myquiz/index.php?qidi=31


MS Excel MCQ Quiz Set 4

1. Which of the following is invalid regarding the Protection in Excel?

 A) Protect Sheet
 B) Protect Workbook
 C) Protect Workspace
 D) All of above are valid
 

2. The Trace Precedence on Auditing shows

 A) Which cells are used in current formula
 B) In which formula the current cell is used
 C) Which cells are used in this formula and in which formula this cell is used
 D) None of above
 

3. The Trace Dependence in auditing shows

 A) Which cells are used in current formula
 B) In which formula the current cell is used
 C) Which cells are used in this formula and in which formula this cell is used
 D) None of above
 

4. The arrows created by Auditing can be removed by

 A) Click on the arrow and press Delete
 B) Click on Remove All arrows on Formula Auditing toolbar
 C) Both of above
 D) None of above
 

5. Which of the following options is not available to remove arrows of Formula Auditing?

 A) Remove all precedent arrows
 B) Remove all dependent arrows
 C) Remove all arrows
 D) Remove all arrows for this cell
 

6. Excel is a good application for What IF analysis. Which of the following tool help you for this?

 A) Formul Auditing
 B) Research
 C) Track Change
 D) Goal Seek
 

7. Which of the following tool you will use in Excel to see what must be the value of a cell to get required result?

 A) Formul Auditing
 B) Research
 C) Track Change
 D) Goal Seek
 

8. To apply Goal Seek command your cell pointer must be in

 A) The Changing cell whose value you need to find
 B) The Result Cell where formula is entered
 C) The cell where your targeted value is entered
 D) None of above
 

9. Which of the following is not What IF analysis tool in Excel?

 A) Goal Seek
 B) Scenarios
 C) Macros
 D) None of above
 

10. You can set Excel in Automatic or Manual calculation mode. If it is in manual mode which key you will press to update the formula values?

 A) F9
 B) F5
 C) F8
 D) F11
 

11. By default the cell pointer moves down when you press Enter. From where can you change this setting?

 A) Tools >> Options >> View tab
 B) Tools >> Options >> Calculation tab
 C) Tools >> Options >> Edit tab
 D) Tools >> Options >> Transition tab
 

12. When you start typing the same value as of some cells on same column, Excel automatically shows that text. This feature is known as

 A) AutoFill
 B) AutoCorrect
 C) AutoComplete
 D) AutoFormat
 

13. How many recent files you can display on File menu at maximum?

 A) 4
 B) 6
 C) 9
 D) 12
 

14. The default and maxium number of sheets for a new workbook in Excel 2003 is

 A) 3 and 255
 B) 3 and 256
 C) 1 and 255
 D) 1 and 256
 

15. When you enter Sunday and fill right, Excel fill in with Monday, Tuesday and so on. From where Excel knows what to fill in next?

 A) AutoComplete
 B) AutoFormat
 C) Custom List
 D) Calculation Automatic
 

16. The minimum and maximum value you can set for Save AutoRecovery Info in Excel are

 A) 1 and 120 minutes
 B) 0 and 120 minutes
 C) 2 and 60 minutes
 D) 1 and 10 minutes
 

17. Which of the following can not be hidden from Tools >> Options then View tab?

 A) Startup Task Pane
 B) Formula bar
 C) Status bar
 D) Scroll Bar
 

18. What happens if you remove the check mark from Row & Column headers on Options dialog box?

 A) This will remove row headings and column headings of your data
 B) This will remove the column headings (A, B, C,
 C) This will remove row and column heading of chart
 D) This will remove row and column heading of table
 

19. The default font size in Excel worksheet is

 A) 10 points
 B) 12 points
 C) 14 points
 D) None of above
 

20. The default font used in Excel is

 A) Arial
 B) Algerial
 C) Times New Roman
 D) Preeti
 

Answers

1-C, 2-A, 3-B, 4-B, 5-D, 6-D, 7-D, 8-B, 9-C, 10-A, 11-C, 12-C, 13-C, 14-B, 15-C, 16-A, 17-D, 18-B, 19-A, 20-A,
    

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 50 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions - Set 4