PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions (MCQ) - Set 5

E-mail Print PDF

 

You can make a combined search on PS Exam here:

 This set contains 20 multiple choice questions from MS Excel. Each question has four possible options and there is one and only one correct answer for each question.

 

 

MS Excel MCQ Set 05

 

 

1. Which of the following is not an option in the spelling dialog box?

a.   Edit

b.   Ignore

c.   Ignore all

d.   Change

Correct Answer: a

 

2. You can quickly change the appearance of your work by choosing Auto Format from the …. Menu

a.   Edit

b.   View

c.   Format

d.   Tools

Correct Answer: c

 

3. To protect a worksheet, you can choose Protection and the Protect Sheet from the ….. menu

a.   Edit

b.   Format

c.   Tools

d.   Data

Correct Answer: c

 

4. You can open the Highlight Changes dialog box by choosing Track Changes from the …. Menu.

a.   Edit

b.   Insert

c.   Format

d.   Tools

Correct Answer: d

 

5. Which of the following is not a worksheet design criterion?

a.   Efficiency

b.   Auditability

c.   Description

d.   Clarity    

Correct Answer: c

 

6. To copy cell contents using drag and drop, press the

a.   End key

b.   Shift key

c.   Esc key

d.   None of above

Correct Answer: d

 

7. If you press …., the cell accepts your typing as its contents.

a.   Enter

b.   Ctrl + Enter

c.   TAB

d.   Insert

Correct Answer: a

 

8. The autofill feature

a.   Extends a sequential series of data

b.   Automatically adds a range of cell values

c.   Applies a boarder around selected cells

d.   None of above

Correct Answer: a

 

9. What is the keyboard shortcut (button or buttons to be pressed) for creating a chart from the selected cells?

a.   F3

b.   F5

c.   F7

d.   F11

Correct Answer: D

 

10. you can use the formula palette to

a.   format cells containing numbers

b.   create and edit formulas containing functions

c.   entered assumptions data

d.   copy a range of cells

Correct Answer: b

11. What Pivot Table toolbar button updates the data in a Pivot Table or Pivot Chart report if the source data chas changed

a.   Format Report

b.   Pivot Table

c.   Refresh Data

d.   Show Detail

Correct Answer: c

 

12. What is an expression that tells how the numbers in a determined set of cells are to be calculated?

a.   Formula

b.   Field

c.   Data

d.   Query Correct Answer:  

Correct Answer: A

 

13. “Qtr 1, Qtr 2, Qtr 3” is an example of a

a.   Formula

b.   Function

c.   Series

d.   Syntax

Correct Answer: c

 

14. You can edit existing Excel data by pressing the

a.   F1 key

b.   F2 key

c.   F3 key

d.   F4 key

Correct Answer: b 

 

15. The cell reference for a range of cells that starts in cell B1 and goes over to column G and down to row 10 is ….

a.   G1-G10

b.   B1.G10

c.   B1;G10

d.   B1:G10

Correct Answer: d

 

16. A user wishes to remove a spreadsheet from a workbook. Which is the correct sequence of events that will do this?

a.   Go to File-Save As – Save As Type – Excel worksheet

b.   Right click on the spreadsheet tab and select DELETE

c.   Right click on the spreadsheet and select Insert – Entire Column

d.   None of above

Correct Answer: b

 

17. What feature enables you to adjust or back solve the value in a cell to reach a desired outcome in a formula?

a.   Goal Seek

b.   Scenario Summary report

c.   Forecasting

d.   Trend line

Correct Answer: d

 

18. what term describes a background that appears as a grainy, non smooth surface

a.   gradient

b.   pattern

c.   solid

d.   texture

Correct Answer: a

 

19. Excel is a

a.   Graphic program

b.   None of these

c.   Word processor

d.   A spreadsheet

Correct Answer: d

 

20.    To create an interactive Pivot Table for the web, you use a Microsoft Office Web component called

a.   HTML

b.   Pivot Table Field List

c.   Pivot Table List

d.   Pivot Table Report

Correct Answer: d

 

Collection of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) distributed through http://www.psexam.com

 

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 17 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions (MCQ) - Set 5