PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 6

E-mail Print PDF

MCQ Set 6:- MS-Excel - A set of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) suitable for Computer Jobs Exam such as computer operator conducted by Public Service Commission (PSC) - Lok Sewa Ayog.
 

MS-Excel is a popular spreadsheet calculation application developed by Microsoft Inc.

 

101.    What function  displays row data in a column or column data in a row?

a.   Hyperlink

b.   Index

c.   Transpose

d.   Rows

Correct Answer: c

 

102.    When you insert an Excel file into a Word document, the data are

a.   Hyperlinked

b.   Placed in a word table

c.   Linked

d.   Embedded

Correct Answer: b. Placed in a word table

 

103.    Except for the …… function, a formula with a logical function shows the word “TRUE” or “FALSE” as a result

a.   IF

b.   AND

c.   OR

d.   NOT

Correct Answer: a

 

104.    Macros are “run” or executed from the ….. menu.

a.   Insert

b.   Frmat

c.   Tools

d.   Data

Correct Answer: c

 

105.    You can open the consolidate dialog box byt choosing Consolidate from the ….. menu.

a.   Insert

b.   Format

c.   Tools

d.   Data

Correct Answer: d

 

106.    Each excel file is called a workbook because

a.   It can contain text and data

b.   It can be modified

c.   It can contain many sheets including worksheets and chart sheets

d.   You have to work hard to create it

Correct Answer: c

 

107.    Which types of charts can excel produce?

a.   Line graphs and pie charts only

b.   Only line graphs

c.   Bar charts, line graphs and pie charts

d.   Bar charts and line graphs only

Correct Answer: c

 

108.    How are data organized in a spreadsheet?

a.   Lines and spaces

b.   Layers and planes

c.   Rows and columns

d.   Height and width

Correct Answer: c

 

109.    What does the VLOOKUP function do?

a.   Looks up text that contain ‘v’

b.   Checks whether text is the same in one cell as in the next

c.   Finds related records

d.   All of above

Correct Answer: c

 

110.    Gridlines

a.   May be turned off for display but turned on for printing

b.   May be turned on or off for printing

c.   The be turned off for display and printing

d.   a, b and c

Correct Answer: d

 

 

 

 

Collection of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) distributed through http://www.psexam.com.


 

111.    You can print only an embedded chart by

a.   Moving the chart to a chart sheet before you print.

b.   Formatting the chart before you print

c.   Selecting the chart before you print

d.   a  and c

Correct Answer: d

 

112.    Which of the following is a correct order of precedence in a formula calculation?

a.   Multiplication and division, exponential positive and negative value

b.   Multiplication and division, positive and negative values, addition and subtraction

c.   Addition and subtraction, positive and negative values, exponentiation

d.   None of above

Correct Answer: d

 

113.    A function inside another function is called a ….. function.

a.   Nested

b.   Round

c.   Sum

d.   Text

Correct Answer: a

 

114.    How should you print a selected area of a worksheet, if you’ll want to print a different area next time?

a.   On the file menu, point to print area, and then click set print area.

b.   On the file menu, click print, and then click selection under print what

c.   On the view menu, click custom views, then click add

d.   All of above

Correct Answer: b

 

115.    Youar German supplier still invoices for parts in deutsche marks. How can you have Excel convert those sums to Euros?

a.   On the Insert menu, click Symbol and from the currency symbols subset, select the Euro sign.

b.   On the tools menu, click Add-Ins, and select the Euro Currency Tools check box

c.   Apply a selected background color

d.   All of above

Correct Answer: b

 

116.    Which function calculates your monthly mortage payment?

a.   PMT (payments)

b.   NPER (number of periods)

c.   PV (present value)

d.   All of above

Correct Answer: a

 

117.    If you are working in English (US), Chinese or Japanese, Excel 2002 can speak data as you enter it, to help you verify accuracy. How do you activate this feature?

a.   Point to speech on the tools menu, and then click show text to speech toolbar.

b.   Click validation on the data menu

c.   Point to speech on the tools menu, and then click speech recognition

d.   All of above

Correct Answer: a

 

118.    Which of the following methods can not be used to enter data in a cell?

a.   Pressing an arrow key

b.   Pressing the tab key

c.   Pressing the Esc key

d.   Clicking the enter button to the formula bar

Correct Answer:   c.

 

119.    Which of the following will not set text in selected cells to italics?

a.   Pressing Ctrl + I on the keyboard

b.   Using the Tools – Wizard – Web Form menu item

c.   Using the Format – Cells – Font menu item

d.   None of the above

Correct Answer: b

 

120.    Which of the following methods cannot be used to edit the content of cell?

a.   Pressing the Alt key

b.   Clicking the formula bar

c.   Pressing F2

d.   Double clicking the cell

Correct Answer: a

 


 Collection of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) distributed through http://www.psexam.com.

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 156 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 6