PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 8

E-mail Print PDF

MCQ Set 8:- MS-Excel - A set of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) suitable for Computer Jobs Exam such as computer operator conducted by Public Service Commission (PSC) - Lok Sewa Ayog.
 

MS-Excel is a popular spreadsheet calculation application developed by Microsoft Inc.

 

 

141.    To drag a selected range of data to another worksheet in the same workbook, use the

a.   Tab key

b.   Alt key

c.   Shift key

d.   Ctrl key

Correct Answer: d

 

142.    When creating a vertical page break

a.   The active cell must be A1

b.   The active cell can be anywhere in the worksheet

c.   The active cell must be in row 1

d.   The active cell must be in column A

Correct Answer: c

 

143.    to activate the previous cell in a pre-selected range, press

a.   the Alt key

b.   the Tab key

c.   the Enter key

d.   none of above

Correct Answer: d

 

144.    When the formula bar is activated, you can see

a.   The Edit Formula button

b.   The Cancel button

c.   The Enter button

d.   All of above

Correct Answer: d

 

145.    In a worksheet you can select

a.   The entire worksheet

b.   Rows

c.   Columns

d.   a, b, and c

Correct Answer: d

 

146.    when you print preview a worksheet

a.   the entire worksheet is displayed

b.   the selected range is displayed

c.   the active portion of the worksheet is displayed

d.   a, b and c

Correct Answer: d

 

147.    You can group noncontiguous worksheets with

a.   The group button on the standard toolbar

b.   The shift key and the mouse

c.   The ctrl key and mouse

d.   The alt+enter key

Correct Answer: c

 

148.    Weight refers to

a.   The print density of characters

b.   The height of the printed character

c.   Upright or slanted shape

d.   The design and appearance of characters

Correct Answer: a

 

149.    When you link data maintained in Excel workbook to a Word document

a.   The Word document cannot be edited

b.   The Word document contains a reference to the original source application

c.   The word document must contain a hyperlink

d.   The word document contains a copy of the actual data

Correct Answer: b. The Word document contains a reference to the original source application

 

150.    When you see a cell with a red triangle in the top right corner, what does this signify?

a.   There is an error in the cell

b.   There is a comment associated with the cell

c.   The font color for text in the cell is red

d.   A formula cannot be entered into the cell

Correct Answer: b


 
Collection of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) distributed through http://www.psexam.com.


151.    To hold row and column titles in places so that they do not scroll when you scroll a worksheet, click the

a.   Unfreeze panes command on the window menu

b.   Freeze panes command on the window menu

c.   Hold titles command on the edit menu

d.   Split command on the window menu

Correct Answer: b

 

152.    Which of these is a quick way to copy formatting from a selected cell to two other cells on the same worksheet?

a.   Use Ctrl to select all three cells, then click the paste button on the standard toolbar

b.   Copy the selected cell, then select the other two cells, click style on the Format menu, then click Modify

c.   Click format painter on the Formatting toolbar twice then click in each cell you want to copy the formatting to

d.   All of above

Correct Answer: c

 

153.    To edit data in an embedded Excel worksheet object in a Word document

a.   Use the Excel menu bar and toolbars inside the word application

b.   Edit the hyperlink

c.   Edit the data in a Excel source application

d.   Use the Word menu bar and toolbars

Correct Answer: a. Use the Excel menu bar and toolbars inside the word application

 

154.    Status indicators are located on the

a.   Vertical scroll bar

b.   Horizontal scroll bar

c.   Formula bar

d.   Formatting toolbar

Correct Answer: c

 

155.    You can open the scenario Manager dialog box by choosing scenarios from the ….. menu.

a.   View

b.   Insert

c.   Format

d.   Tools

Correct Answer: d

 

156.    You can open the Sort dialog box by choosing Sort from the ….. menu

a.   View

b.   Format

c.   Tools

d.   Data

Correct Answer: d

 

157.    when working in the page break preview, you can

a.   view exactly where each page break occurs

b.   add or remove page breaks

c.   change the print area

d.   all of above

Correct Answer: d

 

158.    A data map is helpful

a.   When you have too much data to chart

b.   To show a geographic distribution of data

c.   To compare data points

d.   To show changes in data over time

Correct Answer: b

 

159.    Rounding errors can occur

a.   When you use multiplication, division or exponentiation in a formula

b.   When you use addition and subtraction in a formula

c.   Because Excel uses hidden decimal places in computation

d.   When you show the results of formulas with different decimal places than the calculated results

Correct Answer: a

 

160.    You can copy data or formulas

a.   With the copy, paste and cut commands on the edit menu

b.   With commands on a shortcut menu

c.   With buttons on the standard toolbar

d.   All of the above

Correct Answer: d

 

Who's Online

We have 166 guests online

Sharing Enriches!

Buy Computer Books

Click Like Button

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 8