PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 9

E-mail Print PDF

MCQ Set 9:- MS-Excel - A set of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) suitable for Computer Jobs Exam such as computer operator conducted by Public Service Commission (PSC) - Lok Sewa Ayog.
 

MS-Excel is a popular spreadsheet calculation application developed by Microsoft Inc.

 

 

161.    You can zoom a worksheet

a.   With the mouse pointer in Print Preview

b.   With the zoom button on the Print Preview toolbar

c.   With the Zoom command on the view menu

d.   All of the above

Correct Answer: d

 

162.    You can not link Excel worksheet data to a Word document

a.   With the right drag method

b.   With a hyperlink

c.   With the copy and paste special commands

d.   With the copy and paste buttons on the standard toolbar

Correct Answer: d. With the copy and paste buttons on the standard toolbar

 

163.    This type of software is similar to an accountant’s worksheet

a.   Word processing

b.   Database

c.   Spreadsheets

d.   Graphics

Correct Answer: c

 

164.    which function will calculate the number of workdays between 6/9/2004 and 8/12/2004?

a.   Workday

b.   Date

c.   Networkdays

d.   All of the above

Correct Answer: d

 

165.    Data marker on a chart are linked to data points in a worksheet, therefore,

a.   You can automatically apply formatting to a data series

b.   You can change the position of a data marker and automatically change the data point value in the worksheet

c.   You can change a data print value and automatically are draw the chart

d.   a and b

Correct Answer: b

 

166.    When you group worksheets

a.   You can enter variable data on multiple worksheets at one time

b.   You can print more than one worksheet at a time

c.   You can enter common data, formats, and formulas on multiple worksheets at one time

d.   b, and c

Correct Answer: d

 

167.    You can use the format painter multiple times before you turn it off by

a.   You can use the format painter button only one time when you click it

b.   Double clicking the format painter button

c.   Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button

d.   Pressing Alt key and clicking the format painter button

Correct Answer: b

 

 


168.    The default header for a worksheet is

a.   Your name

b.   The date and time

c.   None

d.   The sheet tab name

Correct Answer: c

 

 Collection of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) distributed through http://www.psexam.com.

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 75 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Excel MS-Excel Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 9