PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Word-Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 1

E-mail Print PDF

MCQ Practice Quiz on MS Word Set 01

This set contains 20 multiple choice questions with four options. Each question has one and only one correct answer.

Attempt all of the following questions

Try PS Exam and ICT Trends Combined Search

 

 

Microsoft Word Practice Quiz
Set 01

 

1. Which of the following is not valid version of MS Office?
 
 A) Office XP
 B) Office Vista
 C) Office 2007
 D) None of above
 
 
2. You cannot close MS Word application by
 
 A) Choosing File menu then Exit submenu
 B) Press Alt+F4
 C) Click X button on title bar
 D) From File menu choose Close submenu
 
 
3. The key F12 opens a
 
 A) Save As dialog box
 B) Open dialog box
 C) Save dialog box
 D) Close dialog box
 
 
4. What is the short cut key to open the Open dialog box?
 
 A) F12
 B) Shift F12
 C) Alt + F12
 D) Ctrl + F12
 
 
5. A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is available on
 
 A) Save tab on Options dialog box
 B) Save As dialog box
 C) Both of above
 D) None of above
 
 
6. Where can you find the horizontal split bar on MS Word screen?
 
 A) On the left of horizontal scroll bar
 B) On the right of horizontal scroll bar
 C) On the top of vertical scroll bar
 D) On the bottom of vertical scroll bar
 
 
7. Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen?
 
 A) Tab stop box
 B) Left Indent
 C) Right Indent
 D) Center Indent
 E) All of them are available on ruler
 
 
8. What is place to the left of horizontal scroll bar?
 
 A) Tab stop buttons
 B) View buttons
 C) Split buttons
 D) Indicators
 E) None of above
 
 
9. Which file starts MS Word?
 
 A) Winword.exe
 B) Word.exe
 C) Msword.exe
 D) Word2003.exe
 
 
10. How many ways you can save a document?
 
 A) 3
 B) 4
 C) 5
 D) 6
 
 
11. If you want to keep track of different editions of a document which features will you use?
 
 A) Editions
 B) Versions
 C) Track Change
 D) All of above
 
 
12. Background color or effects applied on a document is not visible in
 
 A) Web layout view
 B) Print Layout view
 C) Reading View
 D) Print Preview
 
 
13. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options?
 
 A) Page
 B) Document
 C) Section
 D) Page Setup
 
 
14. Borders can be applied to
 
 A) Cells
 B) Paragraph
 C) Text
 D) All of above
 
 
15. Which of the following is not a type of page margin?
 
 A) Left
 B) Right
 C) Center
 D) Top
 
 
16. What is the default left margin in Word 2003 document?
 
 A) 1"
 B) 1.25"
 C) 1.5"
 D) 2"
 
 
17. What is gutter margin?
 
 A) Margin that is added to the left margin when printing
 B) Margin that is added to right margin when printing
 C) Margin that is added to the binding side of page when printing
 D) Margin that is added to the outside of the page when printing
 
 
18. Portrait and Landscape are
 
 A) Page Orientation
 B) Paper Size
 C) Page Layout
 D) All of above
 
 
19. If you need to change the typeface of a document, which menu will you choose?
 
 A) Edit
 B) View
 C) Format
 D) Tools
 
 
20. Which of the following is not a font style?
 
 A) Bold
 B) Italics
 C) Regular
 D) Superscript
 
 
Answers
 
1-B, 2-D, 3-A, 4-D, 5-A, 6-C, 7-D, 8-B, 9-A, 10-A, 11-B, 12-D, 13-C, 14-D, 15-C, 16-B, 17-C, 18-A, 19-C, 20-D,
 
 

 You can attempt this quiz online at:

Quiz ICT Trends : Attempt online quize on MS Word quiz.icttrends.com
Download Quiz Sets: This and other sets are available to download as pdf icttrends.com


 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 33 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Word MS-Word-Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 1