PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Word-Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 2

E-mail Print PDF

 

MCQ Practice Quiz on MS Word Set 02

This set contains 20 multiple choice questions from MS Word with four options. Each question has one and only one correct answer.

Attempt all of the following questions

Try PS Exam and ICT Trends Combined Search

 

 

Microsoft Word Practice Quiz
Set 02

 

1. Pressing F8 key for three times selects
 
 A) A word
 B) A sentence
 C) A paragraph
 D) Entire document
 
 
2. What happens if you press Ctrl + Shift + F8?
 
 A) It activates extended selection
 B) It activates the rectangular selection
 C) It selects the paragraph on which the insertion line is.
 D) None of above
 
 
3. How can you disable extended selection mode?
 
 A) Press F8 again to disable
 B) Press Del to disable
 C) Press Esc to disable
 D) Press Enter to disable
 
 
4. What does EXT indicator on status bar of MS Word indicate?
 
 A) It indicates whether the external text is pasted on document or not
 B) It indicates whether extended add-ons are installed on MS Word or not
 C) It indicates whether Extended Selection mode is turned on or off
 D) None of above
 
 
5. What is the maximum number of lines you can set for a drop cap?
 
 A) 3
 B) 10
 C) 15
 D) 20
 
 
6. What is the default number of lines to drop for drop cap?
 
 A) 3
 B) 10
 C) 15
 D) 20
 
 
7. What is the shortcut key you can press to create a copyright symbol?
 
 A) Alt+Ctrl+C
 B) Alt + C
 C) Ctrl + C
 D) Ctrl + Shift + C
 
 
8. How many columns can you insert in a word document in maximum?
 
 A) 35
 B) 45
 C) 55
 D) 65
 
 
9. What is the smallest and largest font size available in Font Size tool on formatting toolbar?
 
 A) 8 and 72
 B) 8 and 64
 C) 12 and 72
 D) None of above
 
 
10. What is the maximum font size you can apply for any character?
 
 A) 163
 B) 1638
 C) 16038
 D) None of above
 
 
11. Which of the following is graphics solution for Word Processors?
 
 A) Clipart
 B) WordArt
 C) Drop Cap
 D) All of above
 
 
12. The keystrokes Ctrl + I is used to
 
 A) Increase font size
 B) Inserts a line break
 C) Indicate the text should be bold
 D) Applies italic format to selected text
 
 
13. A character that is raised and smaller above the baseline is known as
 
 A) Outlined
 B) Raised
 C) Superscript
 D) Subscript
 
 
14. What is the purpose of inserting header and footer in document?
 
 A) To enhance the overall appearance of the document
 B) To mark the starting and ending of page
 C) To make large document more readable
 D) To allow page headers and footers appear on document when printed
 
 
15. Which of the following function key activates the speller?
 
 A) F5
 B) F7
 C) F9
 D) Shift + F7
 
 
16. The minimum number of rows and columns in MS Word document is
 
 A) 1 and 1
 B) 2 and 1
 C) 2 and 2
 D) None of above
 
 
17. Thesaurus tool in MS Word is used for
 
 A) Spelling suggestions
 B) Grammar options
 C) Synonyms and Antonyms words
 D) All of above
 
 
18. Why Drop Caps are used in document?
 
 A) To drop all the capital letters
 B) To automatically begin each paragraph with capital letter
 C) To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter
 D) None of above
 
 
19. A bookmark is an item or location in document that you identify as a name for future reference. Which of the following task is accomplished by using bookmarks?
 
 A) To add anchors in web page
 B) To mark the ending of a paragraph of document
 C) To quickly jump to specific location in document
 D) To add hyperlinks in webpage
 
 
20. A word processor would most likely be used to do
 
 A) Keep an account of money spent
 B) Do a computer search in media center
 C) Maintain an inventory
 D) Type a biography
 
 
Answers
 
1-B, 2-B, 3-C, 4-C, 5-B, 6-A, 7-A, 8-B, 9-A, 10-B, 11-A, 12-D, 13-C, 14-D, 15-B, 16-A, 17-C, 18-C, 19-C, 20-D,
 
 
 
 

 You can attempt this quiz online at:

Quiz ICT Trends : Attempt online quize on MS Word quiz.icttrends.com
Download Quiz Sets: This and other sets are available to download as pdf icttrends.com


 

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 35 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Word MS-Word-Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 2