PS Exam

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

MS-Word-Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 4

E-mail Print PDF

 

MCQ Practice Quiz on MS Word Set 04

This set contains 20 multiple choice questions from MS Word with four options. Each question has one and only one correct answer.

Attempt all of the following questions

Try PS Exam and ICT Trends Combined Search

 

 

Microsoft Word Practice Quiz
Set 04

 

1. What is the default font size of a new Word document based on Normal template?
 
 A) 10 pt
 B) 12 pt
 C) 14 pt
 D) None of above
 
 
2. What is the default font used in MS Word document?
 
 A) Times New Roman
 B) Arial
 C) Algerian
 D) Preeti
 
 
3. Which tab in Font dialog box contains options to apply font effects?
 
 A) Font tab
 B) Character Spacing
 C) Text Effects
 D) Standard Toolbar
 
 
4. If you need to double underline a word, how will you do that?
 
 A) Go to Format menu and then Font option. Open Underline Style and choose Double Underline
 B) From Format menu choose Font option and then from Font tab open Underline Style and select Double Underline
 C) Select the text then choose Format >> Font and on Font tab open Underline Style and choose Double Underline
 D) Click double underline tool on formatting toolbar
 
 
5. DropCap means
 
 A) All Caps
 B) Small Caps
 C) Title case
 D) None of above
 
 
6. What is the short cut key to open Font dialog box?
 
 A) Ctrl + F
 B) Alt + Ctrl + F
 C) Ctrl + D
 D) Ctrl + Shift + D
 
 
7. How can you access the font size tool on formatting toolbar?
 
 A) Ctrl + S
 B) Ctrl + Shift + S
 C) Ctrl + P
 D) Ctrl + Shift + P
 
 
8. How can you make the selected character superscripted?
 
 A) Ctrl + =
 B) Ctrl + Shift + =
 C) Alt + Ctrl + Shift + =
 D) None of above
 
 
9. What does Ctrl + = key effect?
 
 A) Superscript
 B) Subscript
 C) All Caps
 D) Shadow
 
 
10. What happens if you mark on Hidden check box of Font dialog box after you select some text?
 
 A) The text is deleted from document and you need to bring from Recycle Bin if required again.
 B) The text is hidden and you need to bring it by removing the check box if needed again
 C) The text is deleted and cannot be returned back
 D) The text is hidden and cannot be returned back
 
 
11. How can you increase the font size of selected text by one point every time?
 
 A) By pressing Ctrl + ]
 B) By pressing Ctrl + [
 C) By pressing Ctrl + }
 D) By pressing Ctrl + {
 
 
12. Which of the following line spacing is invalid?
 
 A) Single
 B) Double
 C) Triple
 D) Multiple
 
 
13. How can you apply exactly the same formatting you did to another text?
 
 A) Copy the text and paste in new location. Then type the new text again.
 B) Copy the text and click on Paste Special tool on new place
 C) Select the text then click on Format Painter and select the new text
 D) All of above
 
 
14. What should you do if you require pasting the same format in many places?
 
 A) Click the Format painter and go on pasting in many places holding Alt Key
 B) Double click the format painter then go on pasting in many places
 C) Click the format painter then go on pasting to many places holding Ctrl Key
 D) All of above
 
 
15. On which toolbar can you find Format Painter tool?
 
 A) Standard toolbar
 B) Formatting toolbar
 C) Drawing Toolbar
 D) Picture Toolbar
 
 
16. Which indent marker controls all the lines except first line?
 
 A) First Line Indent Marker
 B) Left Indent Marker
 C) Hanging Indent Marker
 D) Right Indent Marker
 
 
17. How can you remove tab stop markers from ruler?
 
 A) Double click the tab marker and choose Clear All
 B) Drag the tab stop marker out of the ruler
 C) Right click the tab stop marker and choose remove
 D) All of above
 
 
18. Which operation you will perform if you need to move a block of text?
 
 A) Copy and Paste
 B) Cut and Paste
 C) Paste and Delete
 D) Paste and Cut
 
 
19. What is the extension of Word files?
 
 A) FIL
 B) DOT
 C) DOC
 D) TXT
 
 
20. Which of the following option is not available in Insert >> Picture?
 
 A) Chart
 B) Word Art
 C) Clip Art
 D) Graph
 
 
Answers
 
1-B, 2-A, 3-A, 4-C, 5-D, 6-C, 7-D, 8-B, 9-B, 10-B, 11-A, 12-C, 13-C, 14-B, 15-A, 16-B, 17-B, 18-B, 19-C, 20-D,
 
 
 

 You can attempt this quiz online at:

Quiz ICT Trends : Attempt online quize on MS Word quiz.icttrends.com
Download Quiz Sets: This and other sets are available to download as pdf icttrends.com


 

 

 

Subscribe

Wish to get contents in your Email?

Enter your email address:

Who's Online

We have 18 guests online

Sharing Enriches!

You are here: MCQ Bank MS-Word MS-Word-Objective Questions (MCQ) with Solutions and Explanations - Set 4